Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Lan uitbreiden met Wlan?

Anoniem
None
2 antwoorden
 • LS,

  In ons studentenhuis hebben we op het moment internet liggen dat we ooit zelf hebben aangelegd, met standaard 100 Mbit UTP-kabels en switches en een modem/router die we van de provider hebben gekregen. De kabels zijn door het hele huis getrokken en liggen over meerdere verdiepingen. Verreweg de meeste wanden zijn beton of gemetseld. Graag zouden wij in enkele ruimten draadloos internet hebben voor apparaten als laptops, mobiele telefoons en bijvoorbeeld PSP's. Naar aanleiding hiervan heb ik enkele vragen:
   [*:91e01282fb]Bestaat er zoiets als een "wireless switch" en zou ik die simpelweg op het netwerk kunnen aansluiten?[*:91e01282fb]Als zo'n apparaat bestaat, met welk merk en type hebben jullie goede ervaringen?[*:91e01282fb]Zo niet, wat is dan een juiste aanpak?[/list:o:91e01282fb] Hopelijk kunnen jullie mij een zetje in de goede richting geven.
   Alvast bedankt!
   Bas.
 • Er bestaan wireless access points. Maar een wireless router is meestal beduidend goedkoper. Zet daarin de dchp uit, sluit hem aan via een lan poort (niet wan dus), en het zou net zo goed moeten werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.