Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

dc++ werkt niet op pc wel op laptop

Anoniem
stee0036
7 antwoorden
 • Ik heb reeds op portforwarding.com gekeken. Daar stond juist dezelfde router als wat ik heb (dlink dir655) en de instellingen van dc++ daarbij. Handig maar het werkt helaas niet. Mijn desktop pc is rechtstreeks met router verbonden via een netwerkkabel. De laptop is wireless verbonden. Ik heb echt geen idee hoe het verder moet
 • Je kunt je poorten maar naar 1 IP forwarden (dus 1 pc)
 • Bovenstaande klopt maar je kunt op de ene pc andere poorten in dc++ kiezen onder het het stukje waar ook je external ip ingevoerd moet worden in dc++. Je kunt zelf kiezen welke poorten, ik zou bijvoorbeeld 6668 6669 6670 6671 kiezen. De eerste 2 forwarden naar het ip van je vaste pc. De andere 2 forwarden naar je laptop. Handig als je op je computers een vast ip nummer instelt (Het nummer dat ze nu ook hebben). In je router zet je dan 4 poorten open in plaats van 2. Snappie?

  ps Waarom zou je dit doen? Op sommigge hubs wordt je gekicked als je 2 keer connect op 1 ip adres.
 • Ik snap niets van dat forward gedoe. Hoe zet ik nu poorten open in mijn router en in dc++? Ik heb hier een poging gedaan
  http://users.telenet.be/peter_engelen/router.jpg
  http://users.telenet.be/peter_engelen/dc++.JPG

  In dit voorbeeld heb ik in dc++ geen poorten ingevuld maar als ik ze invul werkt het nog niet.
  Zelfs met een -het kan niet duidelijkere uitleg- krijg ik die dc++ niet aan het bollen. Zoals de site op portforwarding.com

  Ik moet wel erbij vermelden dat de instellingen van dc++ iets anders is omdat ik een nieuwere versie gebruik.
  Hoe krijg ik dc++ aan het werk?
  Ik wil dat doen omdat mijn vaste pc een grotere hardeschijf heeft en is ouder en goedkoper (mag wat geexpirimenteerd worden) dan de laptop
 • Wat inderdaad een vervelend gedoe.
  Ik gebruik zelf UPnP in de Zyxel 2602HW, tot nu toe geen enkel hack probleem gehad (UPnP wordt in verband gebracht met een verhoogd risico).
  We hebben een netwerk met 2 buren samen en behalve mijn eigen FTP die ik af en toe gebruik staan alle poorten op stealth en worden via UPnP bediend. Het peer-peer programma moet dit wel ondersteunen. Ik p2P heel weinig, maar weet dat Azaerus het bijv prima doet, verder heb ik weinig ervaring, ben meer een techneut dan een downloader.
  De anderen in het netwerk moeten dus ook met deze UPnP werken, ze hebben me nooit gevraagd iets in de router aan te passen; maar ik weet dat het werkt.

  Zie:
  http://tweakers.net/productreview/5227/d-link-dir-655.html
  ik lees daar ook dat de D-link deze optie ook heeft.
  Heb je dat al geprobeerd?
 • Je moet in je DC++ "handmatige" optie kiezen. In external ip vul je in welk ip je hebt, op www.watismijnip.nl kun je deze lezen.
  Veder moet minimaal 2 poorten forwarden per computer en dan kun je verbinding maken met een hub. In een hub kun je "/connection" typen om te kijken of je goed zit.
 • http://users.telenet.be/peter_engelen/router.jpg
  Wat moet ik hier invullen instellingen van de router?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.