Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

2 routers voor wireless internet

Anoniem
andre@home
5 antwoorden
 • Hallo allemaal :D ,

  Thuis hebben wij een standaard (niet-wireless) router, deze gebruiken wij voor alle computers die aan een ethernetkabel kunnen. Ik heb nu een eigen laptop die wireless internet heeft. Nu dacht ik slim te zijn en aan de bestaande (niet-wireless) router een wireless router (die we al hadden :wink: ) te koppelen.
  Zo heb ik wireless internet, maar er is 1 probleem; als ik bijvoorbeeld een spel online wil spelen dan gaat het supertraag. Het ligt aan de poorten die open gezet moeten worden, deze gaan op een 1 of andere manier niet Echt open. Ik heb alles al geprobeerd en ben tot de volgende conclusie gekomen ; 2 routers achter mekaar wil niet echt.

  Nu mijn vraag;
  Is er ook iets wat je aan kan sluiten op de bestaande (niet-wireless) router wat internet wireless maakt maar wat zelf niet het verhaal van poorten openzetten etc. (zoals routers hebben) met zich meebrengt?

  Alvast heel erg bedankt! :D
 • ik zou gewoon de oude routers wegdoen en uitkijken naar een nieuwe router de routers beginnen al bij 40 euro en voor een 60 euro hebt ge een mooie n router dit is voordeliger dan nu nog iets bijkopen om draadloos te gaan

  waarschijnlijk zal het internetten en netwerk een pak sneller gaan met een nieuwe router
 • Ik deel dezelfde mening als Wouter512. Een tijdje terug had ik problemen met m'n draadloze verbinding met het modem van Tele2. Continu uitval in de verbinding. Was het op een gegeven moment spuug en spuugzat. Heb toen uiteindelijk maar een kabel door getrokken naar m'n desktop via een draadloze router. Dus een lan-kabel op het modem naar de router en van de router naar de PC. Super, geen problemen meer. Ook niet meer met de draadloze verbinding, omdat deze via de router loopt. Ook een lekkere verbinding tussen beide (PC en Laptop). Gemiddelde overdracht is bij tussen de 20 en 25 Mbs dus een filmpje via laptop bekijken is geen probleem. Moet er wel bij vermelden dat ik op het draadloze stuk van de router een antenne heb gemonteerd die het signaal met 7dBi versterkt. Maar zo min mogelijk componenten gebruiken verdient ook bij mij de voorkeur.

  Succes.
 • Wat je technisch gezien nodig hebt is een WAP (Wireless Acces Point) Deze sluit je via een utp kabeltje op de bestaande router aan (lan poort)

  In de WAP zet je een WPA sleutel voor je draadloze deel. Routering wordt verder door je bestaande router geregeld.

  Linksys WAP54G is zo'n ding..
 • Echt bedankt iedereen :D

  Ik denk dat ik zo'n WAP ga proberen op te zetten :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.