Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wireless usb adapter WUSB54GC werkt niet op win Me

Anoniem
f.ramaekers
7 antwoorden
 • Hallo,

  Om mijn desktop(met win Me) ook wireless aan te sluiten dacht ik van de een een usb adaptor aan te schaffen. Keuze is gevalen op linksys WUSB54GC. Ik heb me eerst verdiept op de site van linksys. Daar staat dat het apparaat ook voor w98 en Me geschikt is. Op de verpakking staat het nog eens aangegeven dat het compatabel is met 98 en Me. Niks aan de hand. Toen ik de verpakking opende blijkt er in de handleiding te staan dat de installatie cd alleen werkt met win2000 en XP. Ik heb het proberen te installeren, gaat dus niet met Me. Er wordt om dll bestanden gevraagd die er niet zijn. Desoftware wordt wel geinstaleerd, maar daar blijt het bij. Ik voel me dus een beetje genaaid.
  Heeft iemand hier ook ervaring mee? en het liefst een oplossing?

  vr.gr.
  Frans
 • [quote:9a14c2655d="f.ramaekers"]linksys WUSB54GC (..) Op de verpakking staat het nog eens aangegeven dat het compatabel is met 98 en Me. [/quote:9a14c2655d] Dan zou je het kunnen proberen met de drivers op de site van Driver Guide. (Om deze drivers gratis te kunnen downloaden, is gratis registratie vereist.)
 • Hallo,

  Ik heb idd andere stuurprogramma gebruikt en krijg hem nu wel aan de praat. Dwz in contact met de router. Heb de adapter ingesteld op automatisch ip krijgen via dhcp. Echter als ik in het menu van de speedtouch kijk bij het apparaat dan staat bij adres toewijzing 'statisch' en de adaptor krijgt geen ip adres. Kom dus nog niet op het internet.
  Weet je hoe ik dit kan oplossen?

  vr.gr
  Frans
 • [quote:a7a087ec13="f.ramaekers"]Echter als ik in het menu van de speedtouch kijk bij het apparaat dan staat bij adres toewijzing 'statisch' en de adaptor krijgt geen ip adres. Kom dus nog niet op het internet. [/quote:a7a087ec13] Welke type speedtouch router? Had je al gecheckt in de handleiding van die router?

  Ik heb weliswaar zelf ook nog een oude PC (Pentium 2) met Windows Millennium. Alleen heb ik een ander merk draadloze usb adapter en router. Voor de instellingen in Windows Millennium zou je deze site kunnen checken over onderwerp Netwerk - Instellingen voor router gebruik (Windows 95, 98 en ME). Of als dat wijzigen van configuratie gegevens in de router niet wil lukken, zou je deze site kunnen checken over het Instellen Vast IP adres in Windows Millennium.
 • Het is een speedtouch 780. In de handleiding kan ik niks vinden.
  De instellingen op de desktop heb ik gecontroleerd , deze staan goed.
  De status die de router geeft voor de linksys is "inactief".
  Ik heb ook een laptop wireless op de router.Als ik de laptop uitzet, geef ie bij de status in de router hetzelfde als bij de linksys adaptor. Ik maak hieruit op dat de linksys icm de desktop helemaal niet gezien wordt. Welliswaar is er wel wireless contact tussen router en linksys adaptor,maar dat is het dan ook. Als ik in de instellingen kijk van de linksys, staat ook netjes dat hij een dhcp adres moet krijgen.
  Kan het zijn dat het ligt aan de usb aansluitingen. Dit is nl een usb2 pci uitbreiding, niet standaard dus.

  vr.gr
  Frans
 • [quote:de66cd8751="f.ramaekers"]Het is een speedtouch 780. [/quote:de66cd8751] Bij welke provider? Is het deze http://www.computerhandleiding.nl/netwerk/experiabox-speedtouch-780.html
  [quote:de66cd8751="f.ramaekers"] Kan het zijn dat het ligt aan de usb aansluitingen. Dit is nl een usb2 pci uitbreiding, niet standaard dus. [/quote:de66cd8751] Een usb pci insteekkaart dus. Dat hoeft het probleem niet te zijn. Ik gebruik mijn draadloze usb adapter ook op een usb pci insteekkaart. Om dat goed werkend te krijgen onder Windows Millennium, zouden eerst de chipset drivers van het moederbord geïnstalleerd te horen zijn. Dan de drivers voor de usb pci insteekkaart. Nadat je PC is opnieuw is opgestart installeer je de drivers voor die linksys WUSB54GC. Die je daarna pas zou kunnen inpluggen. En niet eerder. Wordt die linksys WUSB54GC overigens wel correct getoond in het Apparaatbeheer? Staan daar geen vraag- en/of uitroeptekens?
 • Hallo,

  Het is een st780 van xs4all.
  Overigens werkt de usb insteek kaart wel gewoon, ook met andere apparatuur aangesloten.
  De linksys staat bij apparaat beheer netjes vermeld zonder vraag teken.
  De speedtouch vindt de linksys wel, alleen wordt er geen ip adres aangegeven.
  Ik probeer de hele handel nog maar eens opnieuw te instaleren, wellicht helpt dit.

  Inmiddels heb ik hem opnieuw geinstalleerd. Eerst op dezelfde wijze als gisteren, echter zonder resultaat. Daarna op de usb 1.1 poort rechtstreeks en na eerst een foutmelding 'kan bestand IPHLPAPI.DLL niet laden. Ik heb de software handmatig opgestart en nu werkt ie.

  Vrijdag (heb ik wat meer tijd) probeer ik hem toch op de usb 2 poort nog eens.


  vr.gr
  Frans

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.