Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Linksys verbinding valt om de +-5 minuten uit.

None
7 antwoorden
  • Ik heb sinds een paar weken mijn connectie niet optimaal.
    Ik heb een linksys wrt350n router en een linksys wusb300n (modem is speedtouch 780[wl] van xs4all)

    Het internet doet het wel, allen heb ik het volgende probleem. Ik heb allerlei apparaten aangesloten die het goed doen. Mijn hoofdpc heb ik aangesloten via die linksys wusb300n en nu klapt om de haverklap (5 minuten) mijn internet eruit (site waar ik op ben blijft gewoon lopen, msn loopt gewoon, spel ook) alleen ik kan geen sites of niks openen. Als ik dan de verbinding even snel opnieuw maak doet ie het weer. Ik heb net maar eens de hele schijf geformatteerd en opnieuw windows (legale versie) erop gezet. Maar het probleem is er nog steeds….

    Iemand een idee?
  • mogen we aannemen dat de lampjes op je modem niet aangeven dat dáár de verbinding wordt verbroken?
    je hebt een hoofdpc, dan zul je ook wel een bij-pc hebben, en da´s niet onlogisch anders had je geen router nodig.
    je schrijft evenwel niets over hoe het gaat op die andere pc(´s)……
    vertonen die gelijke euvels?
    zo ja: reset de router (volgens het boekje!) naar fabrieks-instellingen, en stel de hele boel even opnieuw in, sluit dan alles af, en vervolgens start je eerst de modem, als die helemaal is doorgestart zet je de linksys aan, en als die klaar is de pc(´s).
  • nog vergeten: je kan als het euvel in de router zit, ook eens kijken bij linksys of ze een firmware update hebben.
  • Nee, de lampjes branden nog, sterker nog de verbinding valt niet helemaal weg. Ik kan alleen geen sites openen na een paar minuten. De ps3 blijft gewoon online, de laptop (die ik even op de speedtouch heb aangesloten) blijft online… ik heb alles opnieuw volgens het boekje gereset. Ik heb gecheckt op firmware… kan het geen firewall probleem zijn?
  • Het lijkt erop alsof je dns server "zoek" is.
    Probeer eens in je linksys router het dns ip adres van je provider erin te zetten…
    Nu staat daar waarschijnlijk het lokale ip van je modem.
  • Ok, zal ik nu eens proberen
  • De 780 routeert (NAT) in subnet 192.168.1.xx Maar dat doet de linksys ook. Dat gaat dus niet goed. Verander het start IP van de linksys naar 192.168.2.1 en save.. Daarna wel even nieuw ip opvragen op de pc('s) met ipconfig
    elease en renew

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.