Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Speedtouch 780 als modem

Anoniem
andre@home
5 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Ik wil graag bij mijn SpeedTouch 780 alle routerfunctionalteiten uitschakelen, zodat deze alleen dienst doet als modem. Want ik wil al het routerwerk graag laten doen door mijn Linksys WRT54G.

  Ik heb al het een en ander geprobeerd, maar op een of andere manier wil het niet lukken op de pc's die zijn gekoppelt aan de WRT54G, te verbinden met internet.

  In mijn vorige opstelling met een SpeedTouch 510 werkte dit wel uitstekend.

  Heeft iemand ideeën?

  Alvast bedankt!
 • bridge mode moet je gebruiken
  http://www.speedlinqsupport.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=91&Itemid=29
 • Bedankt! Maar dat werkt helaas niet. KPN heeft die wizard beperkt, waardoor er alleen een PPPoA verbinding kan worden gekozen.

  Door de SpeedTouch te verbinden via een LAN-poort in plaats van een WAN-poort met de Linksys, heb ik nu wél internet via de Linksys.

  Maar nu houd ik het probleem dat ik mijn poorten dubbel moet mappen, dit is te omzeilen via de door u genoemde manier, maar dus niet mogelijk in mijn situatie. Hoe kan ik hier een oplossing voor vinden, zonder de hele SpeedTouch naar de maan te helpen, zoals ik de vorige keer deed?;)

  Ps: KPN schonk me wel gratis een nieuwe router, eerste keer dat ik goede service ontving bij die lui. :d

  Alvast bedankt!
 • Bij mijn 2 routers BEFSR41 van linksys werkt de ene als gateway en de andere als router… poort 1 van de linksys werkt in mijn geval als uplinkpoort volgens de gebruiksaanwijzing en op die manier kon ik mijn dubbele router inzetten als een soort van switch… misschien kun je zoiets uithalen ….. ? in de setup kan ik dus kiezen tussen router en gateway…
  beide apparaten als router werkte bij mij niet…
 • Ik heb net een beetje lopen rommelen, en wat ik precies heb gedaan weet ik ook niet meer helemaal, maar het werkt nu!

  Hoe het precies werkt weet ik niet, maar de Linksys werkt als DHCP-server en verzorgt het interne netwerk, deze is via een normale LAN-poort verbonden met de SpeedTouch, en deze zorgt voor de poortforwarding (werkt zonder dubbel te hoeven mappen), en voor de internetverbinding! Perfect dus.

  Mijn derde 'router', eveneens een Linksys, staat beneden en zorgt dat ik daar ook bereik heeft (i.v.m. met het isolatiemateriaal onder de vloer boven, werkt de draadloze verbinding niet goed). Deze staat ingesteld als een soort vergulde switch.

  Prachtig! Alles werkt. Hoe, geen idee. Maar het kwam vast door jullie hulp!
  Weer eens bedankt! :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.