Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Windows Vista Premium SP1 wireless met Speedtouch 780WL

Anoniem
Goofy44
2 antwoorden
 • Bij de Speedtouch 780WL is de mogelijkheid om de broadcast van de router identificatie of netwerknaam (SSID) in een wireless netwerk UIT en AAN te zetten. Bij UITzetten zien anderen niet dat de router wireless aktief is. Bovendien is de veiligheid daarmee sterker.

  Met WindowsXP is het geen probleem om met de desktop PC's na het opstarten automatisch een draadloze verbinding op te zetten. (na invoeren van de shared-key eenmalig).

  Nu met een notebook met daarop Windows Vista moet steeds eerst de broadcast van de netwerknaam SSID zichtbaar worden uitgezonden, daarna wordt de draadloze verbinding met WPA2+PSK automatisch opgezet en komt de verbinding tot stand.

  Als de SSID (de netwerknaam) nu onzichtbaar wordt gemaakt door een instelling in de router aan te passen, dan blijft de draadloze verbinding gewoon werken zoals het hoort.

  Bij het opstarten van de laptop staat de wireless zend/ontvanger van de notebook direct aan. De router staat altijd aan.

  Als ik aangeef bij verbinden dat ik een verbinding met een niet zichtbaar netwerk wil hebben, wordt het SSID van de router door de notebook niet herkend.

  Alleen bij een zichtbare SSID kan ik een verbinding opbouwen tussen de notebook en de router (wireless),

  Dit is geen router probleem, maar een probleem dat ik tegenkom door het gebruik van een HP notebook uitgerust met windows Vista Premium geinstalleerd.

  Het kan best zijn dat ik een fout maak omdat sommige zaken bij Vista iets anders geregeld zijn. Het lijkt echter op een fout in Vista of ik zie iets over het hoofd.

  Ik wil dus met een windows VISTA SP1 Premium notebook draadloos een verbinding opbouwen met een router die de netwerknaam niet uitzend maar wel een netwerknaam heeft. Omdat de notebook die naam weet (ook de gebruiker) zou je gewoon de verbinding moeten kunnen opzetten.

  Hoe kan dit probleem dat WINDOWS VISTA gerelateerd is worden opgelost ?


  Voorbeeld: netwerknaam AAP

  De router zendt de SSID AAP uit.

  In het wireless venster zien de gebruikers (en de buren) de naam van het netwerk AAP

  Het netwerk blijft aktief als AAP echter het herkenbaar uitzenden van de netwerknaam AAP wordt onderdrukt. De gebruikers (en de buren) zien de netwerknaam AAP niet meer. De PC's die via het netwerk AAP draadloos verbonden zijn weten deze netwerknaam AAP en kunnen de verbinding opzetten, ondanks het feit dat de netwerknaam AAP niet te zien is….
  Dit werkt met Windows XP, dus dit zou ook met Windows VISTA moeten werken….


  Beankt voor uw reactie en het meedenken.
  Tips en trucs welkom (het is geen router probleem).

  G
 • In Vista zie je, als het ssid niet wordt uitgezonden, een "onbekend netwerk" in je lijst staan. Als er meerdere in staan is het wel even gokken welke de jouwe is. Stel je weet zeker dat het dat onbekende netwerk de jouwe is en je hebt er eerst voor gezorgd dat je voorkeursnetwerken lijst leeg is, dan klikken op onbekend netwerk en verbinding maken. Dan de juiste sleutel invoeren.
  Als dat niet wil, dan met de lijst voorkeur weer leeg, handmatig toevoegen. SSID invullen, juiste WEP/WPA versie kiezen daarna ook een vinkje bij de waarschuwing over veiligheids risco met onbekend netwerk.. en verbinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.