Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Toegang netwerkstation in Vista

Ik heb een router met een USB schijf (NAS). In mijn netwerk heb ik een aantal PC's met XP en één laptop met Vista. Al mijn PC's herkennen de NAS-schijf als netwerkstation. Om toegang tot het station te krijgen moet ik eenmalig op elke PC gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Na het aanklikken van het netwerkstation op de PC verschijnt een schermpje om gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. Op de PC's met XP is dat geen probleem. Na opgave van gebruikersnaam en wachtwoord is er toegang tot het netwerkstation. Op de laptop met Windows Vista dezelfde procedure. Na het aanklikken van het netwerkstation verschijnt het schermpje om gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Maar.... Na het invullen van gebruikersnaam en wachtwoord keert het scherm terug met de melding dat de gebruikersnaam niet juist is. Je ziet dan dat Vista vóór de gebruikersnaaam de computernaam heeft gezet. Wat ik ook probeer, Vista zet de computernaam steeds voor de gebruikersnaam. Ik heb de naam van de laptop veranderd, maar dat helpt ook niets. Op internet kan ik niets vinden over dit probleem. Wie heeft een idee?

Anoniem
S.deJong

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord