Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Beperkte of geen verbindingsmogelijkheden

Anoniem
j0wnathan
2 antwoorden
 • In de hoop dat iemand van dit forum de oplossing heeft, zet ik mijn probleem hier. We hebben thuis een simpel netwerk, op de router-modem van Tele2 zijn 1 desktop draadloos, 1 via bedrading en soms wat laptops aangesloten. Eén van die desktops (de draadloze) heeft sinds gisteravond geen internet meer. Wanneer je 'm aanzet geeft 'ie eerst aan dat 'ie gewoon verbinding heeft, maar het internet doet het dan dus niet. Wanneer ik dan op 'herstellen' klik, geeft 'ie aan 'beperkte of geen verbindingsmogelijkheden' te hebben, hij heeft ook problemen met het vernieuwen van het IP-adres. Vanochtend een kabeltje tussen de router-modem en de desktop gelegd, maar nog steeds lukt het niet verbinding met internet te krijgen. Dit probleem heeft zich een paar maanden geleden ook al voorgedaan, en toen heb ik ten einde raad de pc een soort van gereset. Aangezien dit wel wat problemen gaf wil ik dat niet zomaar opnieuw doen, aangezien ik eigenlijk verwacht dat ik dan over een paar maanden weer hetzelfde probleem heb.
  De pc is een HP Pavilion 061, en is nu zo'n 2 jaar oud. Overigens kunnen de andere pc's gewoon verbinding maken..

  Het zou heel fijn zijn als ik weer op die pc verder kan, aangezien ik daarvandaan ook webbeheer doe, en al die bestanden erop staan.
  Ik hoop op een (spoedig) goed antwoord!
 • wat je er niet bij zet: wordt die pc wel eens echt afgesloten of staat die ]zijn hele nachtelijke leven in een slaapstand?
  zo ja slaapstand: sluit die pc dan eens echt helemaal af.

  zo neen: zet de router even stroomloos een paar minuten, en de pc ook helemaal uit.
  vervolgens router weer aan de stroom en helemaal laten opstarten.
  pas dán zet je de pc weer aan.

  btw: mocht je zonealarm hebben op die pc: doet die het wel als je zonealarm even helemaal uitzet?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.