Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Thuisnetwerk

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Tussen twee PC's heb ik een draadloos thuisnetwerk aangelegd. Partities op deze PC's heb ik gedeeld en schrijf/wijzigingsbevoegdheden gegeven aan de gebruiker.
  De verschillende partities kunnen goed geraadpleegd worden en documenten kunnen worden opgevraagd, worden gewijzigd en opgeslagen etc.etc.
  Ook bezit ik een aantal externe harddisks met USB aansluiting op één van de PC's. Deze harddisks zie ik op het thuisnetwerk staan, maar als ik de schijf wil openen, krijg ik de mededeling dat ik geen bevoegdheden heb. Toch heb ik de schijven gedeeld en de gebruiker rechten gegeven om wijzigingen door te voeren op deze schijven.
  Wat is nu de reden dat ik niet op deze externe schijven kan komen?
 • met externe disks is het meestal zo dat de instelling om te delen gehandhaafd blijft zolang de schijf aan de betreffende pc gekoppeld blijft.
  onderbreek je die koppeling: dan is de deel-optie verdwenen.
  soms zie je in de mappenbalk in de verkenner die schijf nog wel vermeld; da´s vriendelijk van windows, maar ongecontroleerd.
  kijk daarom eens bij volledig netwerk, ms windows netwerk, en klik dan de groep open: dan heb je de actuele situatie en daar staat die schijf dan niet bij.
 • Dank voor de reactie. Echter de conclusie is niet juist. Ik blijf de harde schijven zien, maar ze zijn niet te benaderen.
  Hetzelfde commentaar n.l. dat de schijven niet zijn te benaderen/openen. Dit commentaar ontvang ik ook als één van de PC's uitgeschakeld staat en je toch één van de partitie zou willen openen van die uitgezette PC
 • dat is niet zoveel anders dan wat ik (ook) suggereerde……
  maar kijk eens in de verkenner van de pc waar die schijf aangekoppeld zit op zo´n ´onbenaderbaar´ moment: ik neem aan dat die daar dan ook als ongedeeld wordt weergegeven.
  tja, en dan kun je verlangen wat je wilt, maar dan blijft het ding toch echt niet te benaderen vanaf een andere pc.
  m.a.w. je kijkt nu op de verkeerde plek om conclusies te kunnen trekken.
 • Ik heb een screenshot van het scherm van de PC gemaakt waarop deze externe harde schijven zijn aangesloten.
  Hoe krijg ik dit Word document bij jou verzonden?
 • uploaden als jpeg bij http://imageshack.us/
  (jpeg want dan meestal niet zo groot)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.