Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Zyxel modem P 2602H-D1A Telfort vervangen door Sweex MO251?

Anoniem
Cor den Hollander
10 antwoorden
 • Hallo mededenkers,

  Ik zit nog steeds met een wlan probleem. Ik heb een zyxel modem van Telfort en een Linksys accesspoint WRT54G. Met die combinatie heb ik wlan in huis voor de laptops en 1 pc. Maar de verbinding is niet echt stabiel. Ik moet nogal eens alles opnieuw instellen, en in weze niets veranderen, en dan doet alles het weer.Maar ik ben dat een beetje zat. Ik had geen trek om bij Telfort het draadloze modem te kopen voor 70 euries en dan is het nog maar bruikleen. nu heeft mijn zoon een modem/router gevonden van sweex, de MO251, en deze zou volgens de specs het Zyzel modem moeten kunnen vervangen en dat voor 37 euries.
  Let wel , ik bel ook via dat ding. de dect centrale hangt direkt aan het modem. Dat werkt allemaal perfekt.Aangezien de Sweex draadloos is lijkt het mij een goedkope oplossing. Alle laptops werken op Vista Ultimate , twee pc's bedraad op router ook en 2 pc's nog op XP pro. een bedraad en een op wlan.
  Maar voor dat ik de Sweex aanschaf wil ik graag weten of het zal werken.
  Wie kan mij daarin adviseren?
  Cor den hollander.
 • Hmmm, ik heb een grijze P-2602HW-D1A met 2x voip en dat bevalt me prima, veel opties.
  Ik heb wel eens een Sweex geprobeerd, maar die zijn veel beperkter…. na contact met de helpdesk om te kijken of er niet nog een verborgen advanced schermpje was…… u bent niet onze doelgroep…… (geen advanced…).
  Het was wel goedkoop maar wat heb je daaraan…..

  Ik zou die stabiliteitsproblemen proberen op te lossen (kabels, lengte, stekkers, etc…) ….
 • De sweex MO251 heeft GEEN VOIP aansluiting!
  Daarnaast is de WRT54G GEEN aacespoint (WAP) maar een router met accespoint (er zit wezenljk verschil tussen beide).
  Staat de zyxel in bridge mode of in router mode? Dat kun je even nagaan door het IP te checken wat de WAN kant van de linksys krijgt (status opvragen helemaal rechts in het menu).
 • hallo Heren,

  ik krijg ze al gelijk om de oren. Het is inderdaad een router/accespoint.
  maar ik heb geen idee hoe ik in de zyxel moet komen om daar op te zoeken hoe deze staat ingesteld.Via 192.168.1.1 kom ik wel in de Linksys.
  Worden jullie daar niet eens moedeloos van? Al die mensen die maar vragen en dit soort dingen niet weten? Het probleem is, dat van onze drie zoons, er altijd wel minimaal twee mij willen helpen als er iets nieuws moet worden geinstalleerd. Het resultaat is wisselend maar meestal gaat het goed. Behalve bij het wlan gebeuren. Maar dan zit je er wel naast, maar alles gaat in zo'n rap tempo , dat ik het niet meer kan volgen wat er allemaal gebeurd. Ik heb ook al gezien dat ik niet het juiste type Sweex modem opgaf. Er zit wel een telefoon-jack op maar dat is voor de dsl input. Dus de zoons maar weer gemaild over welk type hun het hadden.
  Het is best mogelijk dat ik in principe wel al de juiste apparaten in huis heb, die alleen mogelijk niet goed staan ingesteld. Op de site van Zyzel heb ik al wat manuals weggehaald over de instellingen bij XP en Vista.
  Daar kwam ik ook zaken tegen welke hier, volgens mij, nooit zijn ingesteld. Heb alles uitgeprint en de eerste die hier binnenkomt krijgt het dossier in de schoot.Ik moet zometeen nog even werken , maar morgen ga ik alvast jullie adviezen nalopen en uitvoeren.Alvast bedankt voor jullie geduld en een fijn weekend.

  Cor den Hollander
 • Je hoeft NIET in de zyxel in teloggen om te kijken hoe die staat ingesteld. Je logt in op de linksys en klikt dan op de tap status. Als je dan even het ip vermeld bij wan status (dus bv 192.168.1.xx of 82.12.12.xx zegt dat genoeg)
 • Hallo Mededenkers,

  Sorry dat het even duurde voordat ik reageer maar het is echt razend druk op het werk en ik kom niet meer in de Linksys via het ip-nummer.
  Ik heb deze gereset en ook nu kom ik er niet meer in. Ik was even bang dat ik een verkeerd typenummer van het SWEEX modem heb opgegeven maar het is toch de MO251 zijn met de Annex-A aansluiting. Deze wordt door Informatique geleverd voor 39.- euries. Technisch zal het wel verschillen van de Zyxel van 79.- euries maar die heb je dan alleen in bruikleen. Ik heb er ook wel duurder gezien, zo rond de 100 euries, maar ik heb zelf al veel spul van Sweex in gebruik en tot op heden heb ik geen klachten daarover. Vandaar dat ik hier vraag om advies. Als ik hier hoor dat ik dit beter niet kan doen, en dan waarom niet, ben ik erg naief als ik het dan toch doe.
  Maar de kans is groot dat ik hoor dat het prijsverschil zit in de software, minder mogelijkheden of zoiets, maar voor de rest doet wat ie moet doen, ga ik voor de Sweex. Als ik maar er mee kan bellen, drie pc´s bedraad kan aansluiten en een paar pc´s (of laptops) via WLAN kan kan laten internetten. Zou die Sweex dat op papier wel beloven en niet waarmaken? Zoals ik al meldde , er zal hier best voldoende spul staan om het toch voorelkaar te krijgen dat ik met het huidige telfort modem draadloos te kunnen werken. Maar er ontbreekt hier de kennis om dit , blijvend, voorelkaar te krijgen.Verwissel ik een harddisk zit ik weer met het probleem dat iemand anders dit ooit werkend heeft gekregen. Ik wil net als vroeger gewoon de wepsleutel invoeren en gaan met die banaan.
  Het feit dat ik nu al niet meer in de linksys kom geeft aan dat ik klaarblijkelijk niet genoeg ervan weet om dit alles te laten werken.Dus vandaar dat ik een modem wil die de koppeling van verschillende apparaten overbodig maakt. En dan het liefst voor een redelijk prijs.
  Jullie adviezen neem ik serieus ter harte.

  Cor den Hollander
 • in herhaling: [b:73378a3a3e]De sweex MO251 heeft GEEN VOIP aansluiting![/b:73378a3a3e] Dus kun je de dect centrale niet aansluiten, geen enkele voip telefoon overigens.
 • Misschien mosterd na de maaltijd, maar ik het afgelopen week een zelfde combinatie geinstalleerd.

  Zyxel modem heeft standaard een beperkte range van IP-adressen, dat begint bij 192.168.1.33 de standaard instelling van de Linksys router valt daar buiten.

  Ook hebben beiden een ingebouwde DCHP server, dat geeft ook conflicten.

  Mijn ervaringen:

  inloggen op router, kom je er niet meer in terug zetten naar fabrieks waarden via een paperclip in het beroemde gaatje.. daarna werkt 192.168.1.1 weer.

  Wanneer je bent ingelogd moet je 2 dingen doen..
  DHCP server uitschakelen in router (Modem neemt dan DHCP functie over) en een vast IP aan het apparaat toekennen dat binnen de range van het Zyxel modem valt. (standaard tussen 192.168.1.33 en 192.168.1.65)

  Wanneer nodig router even opnieuw opstarten en je hebt een prima stabiele verbinding..

  O ja, een andere eigenaardigheid..
  Stop de kabel van het modem in 1 van de ethernet ingangen van de router, niet in de apart staande internet ingang..
 • Beste meedenkers,

  Jullie zullen het best wel onbeschoft hebben ervaren dat ik niet reageerde op de suggesties en tips. Maar vorige week Woensdag ben ik met gillende sirenes naar het Dijkzicht gebracht met een acuut hartinfarct. Ik zei al tegen jullie dat het razend druk was op het werk, nou daarvoor heb ik de prijs betaald. Dus denk niet dat je onmisbaar bent want de wereld draait gewoon door, met of zonder jou. Ik ben nu net weer thuis en het werk draait gewoon door en ik bemoei mij alleen nog maar met prive dingen.
  Dus lees ik net de opmerking van de ouwe rot , maar dat wist ik eigenlijk al. Mijn zoon bleef volhouden dat je met de Sweex wel kon bellen, maar dat laten we maar zo. Wel ga ik de ervaringen van Janneman uitprinten en uitvoeren. Daaruit blijkt dat veel mensen het toch te gek vinden dat je 79 euries uit je knip moet trekken om een Wlan modem te mogen lenen van Telfort. Als nu maar genoeg gebruikers hun ervaringen bekendmaken en dit een bruikbare handleiding vormt voor een goedkopere oplossing, kan Telfort die dingen in hun haar smeren.
  Ik zal jullie laten weten wat mijn ervaringen zijn en wil iedereen bedanken voor de tips en suggesties.
  Wellicht dat Sweex toch nog wel in dit gat duikt en een betaalbaar alternatief gaat leveren. Dat zou toch handel moeten zijn….?
  Met vriendelijke groet,

  Cor den Hollander
  Vlaardingen.
 • Hallo Mededenkers,

  Daar is ie weer. Al weer wat beter en ik kan jullie met vreugde mededelen dat de oplossing van JANNEMAN werkt. Eindelijk een , tot nu toe , stabiele verbinding voor alle pc's en zonder enig probleem.
  Ik moet wel zeggen dat mijn onkunde op dit gebied niet meewerkte om dit opgelost te krijgen. Waren er al bruikbare tips dan zat ik vaak nog met het al dan niet begrijpen van de gebruikte termen. Dan is het op den duur niet leuk om te moeten antwoorden dat je het niet begrijpt. Of je heel andere dingen tegenkomt die nu net niet beschreven worden.
  Maar op het net blijkt dat toch erg veel mensen hier nog mee stoeien , met name met deze combinatie van gebruikte apparaten. Maar je hoeft dus echt geen 79 euries uit de knip te trekken om draadloos te kunnen werken bij Telfort. Gewoon een Linksys van 38 euries en het werkt en hij is ook nog eigendom.
  Ik wil bij deze ALLE adviseurs oprecht bedanken voor hun geduld en bijdragen.
  Met vriendelijke groet,

  Cor den Hollander
  Vlaardingen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.