Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos is traag op 1 laptop

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Goede morgen,

  Laatst kocht ik een draadloze router van Lynksys (WRT54G2) omdat dit wel handig kon zijn voor op de bank, dacht ik. Mijn vriendin en ik hebben exact dezelfde laptops (Toshiba satellite L40) met nagenoeg dezelfde software.
  Win vista home Basic, Virus/antispyware software is Norton Internet security 2008 (NL).

  Toshiba
  Type L40-10M
  Processor Intel Pentium Dual Core T2080
  1,73 GHz
  Cache (L2) 1 MB
  Front Side Bus 533 MHz
  Chipset Intel 943GM
  Geheugen 2 GB
  Geheugentype DDR2 667 MHz (PC-5300)

  [b:06155a7b5e]Netwerk:[/b:06155a7b5e]
  2x laptop beneden (WLAN), 1x desktop boven (UTP)

  [b:06155a7b5e]Probleem:[/b:06155a7b5e]

  Ik heb een kabel verbinding van 12MBITjes en met een UTP kabel haal ik dat ook.
  Echter de laptop van mijn vriendin haalt met draadloos maar 70KB terwijl mijn laptop draadloos een snelheid van 1150 haalt! (gemeten met speedtest) Het moet dus ergens in haar laptop zitten. heb al vanalles geprobeerd maar ik zie iets over het hoofd.

  Beide laptops zijn up to date (inclusief de WLAN drivers)

  iemand een idee?
 • Is de signaalsterkte wel hetzelfde? Ik zou verwachten dat de slechtere ontvangst veroorzaakt wordt door de antenne of het Wlan kaartje. Dat moet dan wel zichtbaar zijn in de signaalsterkte.
 • [quote:7a2002ea88="Hans.Vosman"]Is de signaalsterkte wel hetzelfde? Ik zou verwachten dat de slechtere ontvangst veroorzaakt wordt door de antenne of het Wlan kaartje. Dat moet dan wel zichtbaar zijn in de signaalsterkte.[/quote:7a2002ea88]

  Ja, die is hetzelfde. Sterker nog we zitten vlak naast de router op nog geen 1,5 mtr afstand.
 • Het gaat mij overigens om de waarde die de software indicator toont. De fysieke afstand moet uiteraard wel hetzelfde zijn anders heeft de vergelijking geen zin. De problemen lijken wel te wijzen op een hardware probleem. Tenzij er toevallig een hele rare software wordt gebruikt op die ene PC. Je moet in dit geval contact opnemen met Toshiba. Je hebt die lage waarde ook wanneer alleen de probleem notebook wordt gebruikt. Dus die ander staat uit!
 • [quote:272fe7dc64="Hans.Vosman"]Het gaat mij overigens om de waarde die de software indicator toont. De fysieke afstand moet uiteraard wel hetzelfde zijn anders heeft de vergelijking geen zin. De problemen lijken wel te wijzen op een hardware probleem. Tenzij er toevallig een hele rare software wordt gebruikt op die ene PC. Je moet in dit geval contact opnemen met Toshiba. Je hebt die lage waarde ook wanneer alleen de probleem notebook wordt gebruikt. Dus die ander staat uit![/quote:272fe7dc64]

  Ja, het probleem blijft zich voordoen met die ene laptop. Ook als die alleen word gebruikt. Beide laptops geven aan dat ze een uitstekende verbinding hebben 54MBIT.

  kwam er net achter dat als ik wil downloaden met mijn laptop dat na een aantal seconde mijn verbinding weg is..
  die moet ik dan laten herstellen door vista en dan werkt hij weer.
  is idd een hardware probleem denk ik.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.