Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

IP adressen in een LAN

Anoniem
peterkramer
3 antwoorden
 • Ik gebruik een Speedtouch 510 als ADSL router en heb sinds kort een SITECOM 300N router. Daarnaast is er een printer met een netwerk aansluiting, twee backupstations met een netwerk aansluiting en een paar pc's (wireless en wired). (Ja ik heb kinderen) De Speedtouch is de DHCP server, bij de SITECOM staat dat uit.

  Ik wil alles als 1 LAN laten werken, waarbij elke PC naar het internet kan en alle PC, de Printer en de backupserver kan bereiken. EEN paar PC's hebben grote schijven die SHARED zijn. Het is de bedoeling dat iedereen daarbij kan. ER zitten twee switches tussen de SPEEDTOUCH en de PCs, maar die zijn voilgens mij transparant.

  Nu mijn vragen:
  Bij de sitecome is een mooie bescrijving hoe ik de Speedtouch aan moet sluiten op de 'WAN' port, maar dan wordt er als het ware een op zichzelfstaande LAN gemaakt, waarvanuit je geen toegang hebt tot de systemen buiten die lan. Dat wil ik niet, ik wil 1 geheel.
  Dus heb ik de SPEEDTOUCH op een LANport aangesloten en de SITECOM een IPadres gegeven in de range van de SPEEDTOUCH ..10.0.0.xxx
  Maar in de beschrijving van de SITECOM worde de aansluiting op de SPEEDTOUCH met naam en toenaam genoemd…

  Is dat dus toch de manier, of kan het beter anders?

  Bij de printer kreeg ik wel toegang tot de instelingen in de printer door hem binnen het DHCP gebied van de SPEEDTOUCH (10.0.0.150 - 10.0.0.200) te zetten. Daarbuiten (wat mijn voorkeur heeft) lijkt hij onbereikbaar te worden. Klopt dat? Of zou ik er gewoon bij moeten kunnen?

  ik ik in principe ieder adres in de range 10.0.0.0. - 10.0.0.256 kunnen gebruiken?

  Kan iemand een aantal regels / tips aangeven, of een artikel dat helpt om dit goed op te zetten? Ik loop nu maar een beetje te proberen tot het werkt…

  mijn dank is groot!
 • De sitecom dan via een LAN poort aan de speedtouch en inderdaad DHCP uit op de sitecom en deze een vast IP geven binnen de IP range (subnet) van de speedtouch.
 • Bedankt peter en mijn andere vragen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.