Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Snelheid draadloze verbinding

Anoniem
Frustratie
7 antwoorden
 • Mijn Ziggo kabelinternet heeft een snelheid van 8.000 kbps dat bedraad ook steeds wordt gehaald. Sinds kort internet ik draadloos (en beveiligd) met een Sitecom router (wl-312) en dongle (wl-302) en is de snelheid minder en instabieler geworden. Aanvankelijk was m.n. de downloadsnelheid bedroevend maar met de patch die de helpdesk van Sitecom (die overigens steeds snel en adekwaat reageert) verstrekt om de pakketgrootte aan te passen is de snelheid aanzienlijk verbeterd en benaderd deze soms de beloofde snelheid. Echter ik ben nog niet helemaal tevreden. Bij het herhaaldelijk uitvoeren van snelheidmetingen op speedtest.net (verschillende servers) & speedtest.nl worden steeds (soms sterk) verschillende uitkomsten gemeten. Zijn er nog andere opties om de snelheid achter de router op te krikken of te stabiliseren of speelt hierbij de performance van het "web" een bepalende rol? Mijn besturingssysteem is XP-Home SP3.
 • [quote:66f89ee339="Frustratie"]Sinds kort internet ik draadloos (en beveiligd) met een Sitecom router (wl-312) en dongle (wl-302) en is de snelheid minder en instabieler geworden. [/quote:66f89ee339] Als je met de muis in systeemtray wijst op het draadloze netwerk icoontje, welke info wordt er dan getoond? Welke Snelheid, Signaalsterkte en Status? Zit je met je PC/laptop ver vanaf de draadloze router? Zitten er nog betonnen muren/plafonds tussen? En check ook nog even deze info over Draadloos wifi netwerk traag?
 • De verbinding is goed tot zeer goed, de snelheid is variabel.
 • Dit moet wat nader toegelicht: na een "schone" installatie van de router & beveiligd netwerk is de snelheid variabel (gezien tot 135 Mbps) alleen de downlaodsnelheid is dan bedroevend. Wanneer de Sitecom-patch wordt gebruikt om de pakketgrootte te wijzigen naar 32 kb wordt de verbindingssnelheid vast d.i. 6,5 Mbps; het verder aanpassen van de pakketgrootte heeft duidelijk geen beter resultaat.
 • Maar het is me nog niet duidelijk of je de opties al geprobeerd had uit de door mij geposte wikiup link. En had je van die dongle (wl-302) de nieuwste divers al geprobeerd? En hoe is de snelheid als je een groot bestand over kopieert vanaf de PC/laptop met die dongle (wl-302) naar een andere PC/laptop in jouw netwerk? Heb je al geprobeerd je netwerk te analyseren via applicatie Wireshark http://nl.wikipedia.org/wiki/Wireshark Hoe Wireshark te gebruiken zou je kunnen checken in deze manual http://www.wireshark.org/docs/wsug_html_chunked/
 • De beloofde snelheid van 8000 haal ik ook niet altijd. Doe maar eens via speedtest op verschillende tijdstippen testen, zowel op een bekabelde als draadloos en je ziet dat de snelheden kunnen varieren tussen tot 6800 en 8200. Misschien komt er meer stabiliteit als Ziggo deze snelheid binnekort ophoogt naar 10000 dat het dan gelijk stabieler wordt.
 • Gedeelde smart is halve smart (toch?); zoals gezegd ik heb met zowel Speedtest.nl als Speedtest.NET (deze laatste vindt ik beter) veel metingen gedaan.
  Even terug naar Jolo: er zitten geen muren tussen en de verbinding is goed, de status geeft verbonden aan en wisseling van kanaal is gelet op de gebruikers in de omgeving niet nodig maar heeft uitgeprobeerd geen ander resultaat gegeven. Verder heb ik geen andere PC's op de router staan.
  Op zich wel interessant om in WireShark te duiken maar dat zal met mijn achtergrondkennis toch wel even duren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.