Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk maken met een Crosskabel

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik had een vraag over een Crosskabel.

  Hoe maak je een netwerk met een Crosskabel?
  Tussen een Windows Vista en een Windows XP.
 • Eigenlijk gaat dat hetzelfde als wanneer een router of iets dergelijks gebruikt wordt, alleen met dat verschil dat je nu zelf vaste IP-adressen in moet stellen, omdat er geen DHCP server aanwezig is.
 • [quote:9841cc33b4="Leo S"]Eigenlijk gaat dat hetzelfde als wanneer een router of iets dergelijks gebruikt wordt, alleen met dat verschil dat je nu zelf vaste IP-adressen in moet stellen, omdat er geen DHCP server aanwezig is.[/quote:9841cc33b4]

  En hoe doe ik dat is er ergens een handleiding of iets dergelijks op internet?
 • Wanneer je internet delen op 1 vd computers aanzet, dan is er op de betreffende computer DHCP. Moet internet ook werken, dan moet de computer met internet op internet delen gezet worden.
 • Op de volgende site vind je een compleet artikel over het gebruik en installeren van een USB crosscable. Het is wel engelstalig……
  http://www.hardwaresecrets.com/article/248/1
 • Eigenlijk is de crosslinkkabel een totaal achterhaald verbindingsmiddel. Het stamt uit de tijd dat routers nog duur waren. Om dan toch voor twee computers internet te realiseren werd internetdelen uitgevonden.
  Eigenlijk was de PC met twee netwerkkaarten er eentje met ingebouwde (softwarematige) router. Voornaamste nadeel ervoer ik zelf destijds was dat die ene computer altijd aan moest staan. Ik had dus na een poosje toch een router.

  Beschouw een router daarom als een piepklein computertje met alleen maar die functie. Bijkomend voordeel is dat moderne routers wat betreft straight- of crosslink autodetect zijn. Bovendien hoef je geen PC open te schroeven om er een tweede netwerkkaart in te zetten.
  Al met al, waarom niet een router gekocht die je ook nog eens meer mogelijkheden biedt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.