Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

WiFi verbinding wordt steeds verbroken!!

Anoniem
veldenje
2 antwoorden
 • Beste lezers,

  Ik heb een draadloos netwerk via mijn netgear WNR834Bv2 router. Het internet komt op deze router binnen via mijn netgear DG834G. Dit aparaat functioneerd nu alleen als modem, ik heb wifi in de settings uit staan (enable wireless acces point is NIET aangevinkt).
  Het werkte eerst allemaal goed. VISTA desktop op zolder heeft draadloos contact (via wireless"N";). De XP laptop (wireless"G", VAIOFS115Z) ging eerst een maand ook goed echter de laatste tijd crasht de netwerk verbinding constant.

  De verbinding is na startup ~ 5 minuten actief, daarna crasht hij, geen internet meer, kan via browsers niet meer inloggen op mijn router en modem. Ook kan ik niet meer de desktop op zolder bereiken. Het vreemde is dat in XP bij de status van de draadloze netwerkverbinding, alles OK lijkt de verbinding en signaal sterkte zijn gewoon in orde?????

  Als ik dan vervolgens de "netwerkverbindeing herstellen" aanklik dan is de verbinding weer helemaal goed, na 5 minuten crasht de verbinding weer en begint helaas het verhaal weer van voren af aan!

  Het lijkt erop dat er iets met de IPadres toekenning fout gaat ofzo (omdat je bij netwerkverbinding herstellen weer een nieuw IP adres krijgt). klopt dit, zo ja wat kan ik er aan doen.

  IK heb de zonealarm firewall sinds de storing maar tijdelijk verwijderd, dus die kan het ook niet zijn. In de firewall settings van mijn router herken ik ook niks vreemds…

  WIE WEET WAT ER HIER AAN DE HAND IS??

  alvast bedankt
 • Kijk eens met Netstumbler (als je xp hebt met draadloos) of met inSSIDer (als je vista hebt met wireless) of er een sterk signaal in de buurt is die op hetzelfde kanaal zit of naast je kanaal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.