Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

3com superstack 2 1100 programmeren

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een 3com superstack 2 1100 maar weet niet hoe ik deze moet instellen via de serieele poort, je kan em ook instellen via de webbrowser maar daarvoor moet je de switch eerst een ipadres geven en dat kan ik dus niet uitvoeren.

  je kan dit via hyperterminal doen ofzo maar veel meer weet ik er ook niet van,
  aan antwoorden waar niet veel meer dan ja of nee in zal staan zal ik ook weinig aan hebben

  graat zsm een duidelijk antwoord.

  Groet, Emmo.
 • Aansluiten op je pc/laptop via de serieele poort en dan hyperterminal opstarten, vaak moet je ff zoeken op de juiste settings, ff proberen op welke je reactie krijgt of ff bij 3com kijken. Hierna kan je inloggen en krijg je direct een menu, hier kan je dan naar de ip-configuratie gaan en een ipadres instellen. Daarna kan je dus inderdaad via een webbrowser de rest afstellen.
 • [quote:03ac5d4e2c]Aansluiten op je pc/laptop via de serieele poort en dan hyperterminal opstarten, vaak moet je ff zoeken op de juiste settings, ff proberen op welke je reactie krijgt of ff bij 3com kijken[/quote:03ac5d4e2c]

  Helaas krijg ik nooit een keer een teken van leven terug van de switch…..? en ik moet ook een netnummer invullen moet hier ook een speciaal nummer voor komen?
 • Nee, als je een naampje geeft aan je sessie komt hij idd met een telefoonnummervraag, maar dan is je modem geselecteerd als zijnde waar je een verbinding mee wilt maken, je ziet daar een pulldownlijstje, en daarin moet je de compoort selecteren waaraan de serieele kabel zit naar de switch.
 • http://www.atlguide2000.com/networking/index.php?aid=215

  is niet exact dezelfde als jouw switch, maar wel 3com, dus grote kans dat de settings gelijk zijn.
 • moet het ook persee dezelfde bits perseconde zijn voor zowel switch als computer of kan je de computer ook lager instellen zodat de i de switch altijd pakt?
 • [quote:1a961d84a7="wobbels"]moet het ook persee dezelfde bits perseconde zijn voor zowel switch als computer of kan je de computer ook lager instellen zodat de i de switch altijd pakt?[/quote:1a961d84a7]
  Voor de terminal-sessie zou ik gewoon de ingestelde waardes aanhouden, tenzij het niet werkt, dan kan je altijd nog wijzigen. Het is alleen maar een setting voor he terminal-sessie, heeft verder niks met poort-snelheden op de switch te maken.
 • tot nu toe nog geen teken van leven, nou heb ik ook ergens op internet gezien dat er verschillende serieele kabels zijn gekruist en niet gekruist, ik heb gewoon maar ergens een serieele kabel weg getrokken, en geen idee of deze gekruist of niet gekruist is. en maakt dit ook wat uit?
 • Ja, volgens mij moet een com-kabel gewoon 1-op-1 zijn, dus niet gekruist.
 • volgens mij moet bij een directe verbinding het altijd gekruist zijn

  het rx signaal moet op tx komen
 • Het is gelukt :D
  Uiteindelijk bleek het toch een verkeerde kabel te zijn,
  allen bedankt voor de reacties.
 • Hallo,

  Nou heb ik zelf zo'm 3300 hier maar krijg deze met geen mogelijkheid via hyperterm. aan de praat

  Firmware flashen wil wel perfect.. verder dan dat kom ik niet
 • als je in hyperterminal zit moet je een paar keer op enter rammen en dan krijg ik em er wel voor, heb je baudrate en al dat soort dingen wel goed staan?
 • yup.. heb em op 9600 8n,1,geen geprobeert ook niks… enter helpt niet veel.. geeft aan verbonden. meer ook niet

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.