Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Oude Speedtouch 780 wl modem alleen als router gebruiken

Anoniem
Roach
6 antwoorden
 • Hallo,

  Mijn buurvrouw heeft een nieuwe provider met dus een nieuw modem. Een modem zonder wifi mogelijkheid. Nu heeft ze het oude modem/router nog liggen, een speedtouch 780 wl, waarvan de utp uitgangen het gewoon doen alleen de wifi verbinding krijgt nog geen contact met internet. De speedtouch is middels utp aangesloten op het nieuwe modem en doet zelf dus niet meer dienst als modem.

  Mijn vraag is dus hoe ik het wifi gedeelte in de router aan de praat krijg.
 • De DHCP server op de speedtouch uitschakelen. Zorg daarnaast dat het Start IP van de speedtouch binnen de IP range van de router komt te liggen, maar let ook op dat dit wel een vrij IP binnen het bestaande netwerk is en dus ook niet gelijk aan het LAN IP van de router.
  Dan via wireless en configureren, ssid aanpassen en de WPA sleutel opnieuw ingeven.
 • http://img247.imageshack.us/my.php?image=spdtchnp7.jpg

  Misschien kan je wat met deze afbeelding. Het ip adres van de laptop is op dit moment 192.168.1.6
 • Ok, het start adres van de speedtouch is 192.168.1.254 en dat kun je zo laten. Je hoeft alleen maar het vinkje weg te halen bij "dhcp server inschakelen"
  Na save, wel even nieuw ip opvragen op de laptop die met de speedtouch is verbonden. Ipconfig / release
  Ipconfig /renew
  Daarna wireless instellen.
 • Ik heb het geprobeerd maar ik kom er niet uit. Het gekke is dat de pc met xp geen enkele moeite heeft om draadgebonden contact te maken. Mijn laptop met Vista daar en tegen wel. Tevens kan ik met de xp pc niet op het configuratie scherm komen van de speedtouch en met vista wel. Als ik dan DHCP uitvink blijft de pc het gewoon doen, ook na ipconfig /release en renew maar mijn laptop mag daarna ook niet meer op het configuratiescherm inloggen.

  Ik blijf het een beetje krom vinden dat de xp pc wel gewoon verbinding krijgt met internet (draadgebonden) en de Vista laptop niet (draadgebonden).

  Graag nog verdere hulp.
 • Zoals gemeld, de dhcp server moet uit staan op de speedtouch.
  Na dat je dat gesaved hebt, zet je nu ook nieuwe router en speedtouch van stroom af. Na 3 seconden router weer aan en dan na 15 seconden speedtouch weer aan.
  Bedraad weer inloggen op de speedtouch en naar wireless, configureren.
  Let op dat MAC filters UIT staat, bij speedtouch heet dat, clienten automatich toestaan.
  Dan configureer je SSID en WPA en save.
  Zorg tevens dat oude wirelees profielen uit de computers/laptop worden verwijderd voordat je weer draadloos verbinding gaat maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.