Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloze unit binnen een netwerk

Anoniem
gerben
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb thuis een bestaand netwerk, dat d.m.v een router met elkaar verbonden is. Ik wil nu een draadloze unit hierbij plaatsen, zodat ik met mijn psp en laptop draadloos verbinding kan maken met het internet.
  Nu is mijn vraag: Hoe werkt dit precies?
  Ik heb wel ervaringen met gewone netwerken, maar niet met draadloze.
  Mijn router is een ADSL 2+ Annex A router van Sweex. Moet hier dan een speciale draadloze versie bij?

  Groetjes Jaap
 • Je hebt een accesspoint nodig. Omdat deze relatief duur zijn, kun je beter een draadloze router nemen, en daarvan de dhcp server uit zetten. De router kun je op de aanwezige router aansluiten, met een lan poort van de draadloze router.
 • bij een vriend van mij heb ik iets soortgelijks gezien, die had een router en daar een draadloze versie aanvast gekoppeld. Maar wat jij bedoeld is precies andersom geloof ik? Wat is een dhcp server en waarom moet die uit?

  Groetjes jaap
 • De dhcp server deelt lokale ip's uit aan de diverse client pc's. Deze zit bij jou al in de aanwezige router, dus kun je conflicten krijgen. Of de pc's kunnen elkaar onderling niet bereiken. Als je al je pc's op vaste ip's heb ingesteld, en dat ook met de draadloze doet, speelt dit overigens niet.
 • Oke, maar moet ik dan een speciale router hebben, die op die annex A past? of maakt dat niet uit?
 • Daar heb je niks mee te maken, alle aansluitingen van een router zijn utp/ethernet. Je moet dus NIET een modemrouter hebben.
 • alleen een gewone router dus? maar is het ook mogelijk om alleen een draadloze router te instaleren, zodat die andere weg kan? dat ik een gewone en draadloze in 1 heb? voor de vaste computer wil ik gewoon met kabels blijven werken, maar ook de draadloze functie. is dat ook mogelijk?
 • deze van sweex is alles in 1 Sweex Modem/Router MO250 54MBps ADSL2/2+ euro 40,00

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.