Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Linksys wrt54G

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Volgens mij is hierover eerder en item geweest maar toch maar ff proberen. Dit omdat ik echt een dombo op routergebied ben.

  Ik werk met een Linksys WRT54G Router die probleemloos functioneerd , behalve als ik op mijn desktopcomputer overschakel naar draadloos via ook een Linksys draadloze netwerkkaart( wat ik eigenlijk wil). Dan meldt Vista Ultimate regelmatig dat er geen verbinding is met mijn draadloos netwerk. En dan, enkele minuten later, komt de melding dat er verbinding is met mijn draadloos netwerk. Vreemde hieraan is dat ik geen enkel probleem heb met de draadloze verbinding met mijn laptop. Ook niet als ze beiden zijn ingeschakeld. Wat is hier aan de hand? En….belangrijker ……..wat moet er hier gebeuren….

  alvast dank,

  greetz

  L22 :oops:
 • ik heb er eigenlijk geen idee van waarom je een desktop met een goede verbinding ineens draadloos op dezelfde doos wil krijgen, maar dat terzijde…..
  je router moet eerst verwerken dat de draadverbinding niet meer bestaat, en vervolgens moet er contact gezocht worden, en een nieuw ip-nummer toegekend aan diezelfde pc. soms duurt dat even….
 • De wrt54g is gewoon een k-apparaat, heb hem zelf gehad en dezelfde problemen, als je googled op "wrt54g disconnects" zal je zien dat je niet alleen staat, heb hem om kunnen ruilen voor de GL versie en die is perfect. Er zijn wat settings die je aan kan passen, maar hij blijft instabiel.
 • Ik ben het niet met je eens Venzent, heb totaal geen problemen met het draadloze gebeuren via de router. 2 PC's en PS3

  @Linkie22, kan je in het configuratiescherm komen van de router? Daar kun je het een en ander instellen met behulp van de gebruiksaanwijzing, en ja, het duurt even voordat de router verbinding maakt, maar het mag geen 5 minuten duren.
 • [quote:24be3aefcc="PascalLaan"]Ik ben het niet met je eens Venzent, heb totaal geen problemen met het draadloze gebeuren via de router. 2 PC's en PS3[/quote:24be3aefcc]

  Dan zal je ongetwijfeld 1 van de gelukkige zijn, maar ik sta niet alleen in mijn mening, zoals gezegd, zoek er maar eens op met Google… Ik zal hem in ieder geval niemand aanraden, maar als je er 1tje hebt, en die doet het goed, tja, dan is het prima, maar ik hoef hem niet meer ;-)

  ps, Bedenk me net, het had ook met de versie te maken, ik had geloof ik V7.0, V2 t/m V5 waren prima, V7.2 ook, maar de V7.0 had geloof ik maar de helft aan memory en een low-budget CPU, de router kostte ook maar iets van € 39,-, dus het zal ook met de versie te maken hebben. V7.0 is ook de enige uit de lijn, die geen Custom firmware kan hebben.
 • Daar kan het zeker mee te maken hebben ja, ik heb v7.4 en dat werkt als een trein, en trouwens… iedereen mag zijn mening hebben toch, totaal niks mis mee. er zijn wel meer routers die voor geen meter functioneren, hoe je ze ook instelt.
 • Jullie zullen allemaal wel gelijk hebben maar dat lost mijn probleempje niet op. Welke instellingen moet ik bijwerken om van dit probleempje af te komen. En op de vraag waarom ik de desktop draadloos wil maken kan ik zeggen dat de router in principe naar een centraler plaats moet verhuizen om het bereik in de zomer ook tot achter in mijn tuin te hebben zodat ik lekker buiten kan werken/internetten als het weer er rijp voor is. En dan is het gemakkelijker om geen draden te hoeven trekken.


  Met dank

  Linkie
 • koop de wrt54gl en pomp er DD-WRT op :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.