Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Laptop geen internet; krijgt geen netwerkadres

Anoniem
Maxstar
3 antwoorden
 • Hallo,

  Wij hebben 3 apparaten met internet: een laptop, een desktop en de xbox360. De laptop was van mijn vriendin. Toen we samen gingen wonen zijn daar mijn desktop en xbox360 bijgekomen. De laptop maakte gebruik van een draadloos netwerk. Maar ik kwam erachter dat het draadloos netwerk onbeveiligd was en de documentatie was kwijt. Helpdesk van Linksys kon niet helpen, dus ik heb het draadloos netwerk uitgezet en als we wilden internetten stopten we gewoon de ouderwetse internetkabel in óf de laptop, desktop óf xbox. Dat betekende wel dat niet meer dan 1 apparaat tegelijk het internet op kon, maar dat vonden we geen probleem.

  Nu het probleem:
  Als de internetkabel bijv. de vorige keer in de desktop of de xbox had gezeten en ik wilde nu de laptop gebruiken met internet, dan moest de stroom eraf van de modem en dan vond de laptop zelf het internet weer. Maar nu vertikt de laptop het internet op te gaan. Ik heb de modem wel 10x aan en uitgezet, hij blijft een foutmelding geven. Het draadloos netwerk heb ik, om te checken, weer even aangezet en die werkt prima op de laptop. Heb deze wel weer netjes uitgezet. Alleen als ik de internetkabel erin steek, dan kan hij geen netwerkadres krijgen en krijg ik een foutmelding. Internet werkt prima op de xbox en de desktop.

  Weet iemand hoe ik de laptop weer aan de praat krijg?
 • Ga eens naar start>uitvoeren>cmd en geef de volgende commando's stuk voor stuk op achter de C:\ prompt.

  "De regel achter de C:\ prompt kan je clearen met "CLS".

  1. ipconfig /release
  2. ipconfig /renew

  Met "ipconfig /all" krijg je alle info over je netwerkverbinding te zien.
 • [quote:633f3e4440="Maxstar"]Ga eens naar start>uitvoeren>cmd en geef de volgende commando's stuk voor stuk op achter de C:\ prompt.

  "De regel achter de C:\ prompt kan je clearen met "CLS".

  1. ipconfig /release
  2. ipconfig /renew

  Met "ipconfig /all" krijg je alle info over je netwerkverbinding te zien.[/quote:633f3e4440]

  Beste maxstar,

  na opdracht 'renew' krijg ik wederom een foutmelding: aanvraag verlopen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.