Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Welke netwerkkaart moet ik in mijn computer zetten?

Anoniem
Athlon
5 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  Ik heb onlangs een netwerkkaart gekocht van het merk Belkin, onze router is van het merk SMC, toen ik deze geinstalleerd had bleek deze niet te werken, na advies van de computerwinkel om de drivers weg te gooien en opnieuw installeren werkt de netwerkkaart nog steeds niet. Met de laptop heb ik vol bereik als ik die op mijn pc zet, dus het lijkt mij dat het daar niet aan ligt. De enige optie die nog open is (voor mij:D), is dat SMC en Belkin niet goed samengaan. Als jullie dit vaker gehoord hebben, welke netwerkkaart moet ik in mijn pc zetten, let niet op het prijskaartje.

  Mvg
 • Soms werkt spul van hetzelfde merk wel beter samen. Maar het is beide wat budgetspul.
 • Je bedoelt een netwerkkaart met kabel aansluiting? Dat werkt eigenlijk altijd! Als het niet werkt, dan lijkt me de kabel en/of de netwerkkaart defect. DUs ik durf nog niet zomaar conclusies te trekken. Maar goed bij dit soort gevallen komt het (voor mij) bekende lijstje:
  - Drivers geinstalleerd, netwerkkaart ok in Apparaatbeheer?
  - geeft Windows een waarschuwing netwerkkabel niet aangesloten kruis in netwerk plaatje en Windows waarschuwing (eventueel kabel er uittrekken)?
  - Is er een geldig ip adres toegekend, check bv met ipconfig in DOS prompt venster …
  - Tja, en check de firewall instellingen …
  - Enne, is er iest van een netwerk wizard uitgevoerd …
 • Ik ging eigenlijk uit van draadloos. Maar bedraad zou het inderdaad eigenlijk niet uit moeten maken. Hoewel, smc netwerkkaartjes zijn ook nogal zinnig…
 • Het is mij ook niet duidelijk. Maarre, het kan ook best draadloos zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.