Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

printer bprobleem in netwerk met vista en xp

Anoniem
derkdejong
8 antwoorden
 • Hallo Allemaal, Ik heb een desktop pc met xp pro, een laptop met xp pro en een laptop met vista dit alles staat in een netwerk met op de desktop pc een printer aangesloten via usb.
  Printen met de desktop en de xp laptop gaat goed. Kan printer wel installeren in vista, dus via netwerk, alleen werkt dit niet goed. Als ik een testpagina wil printen dan duurt dit ongeveer anderhalve minuut voordat deze pagina geprint word. Als ik iet wil printen vanuit Word lukt dit niet. Ik krijg dan na ongeveer tien seconden de waarschuwing "De printer heeft nog niet gereageerd maar het microsoft office programma kan doorgaan zonder printergegevens. Wilt u op de printer blijven wachten?" Als ik op nee klik gebeurt er niets, als ik op ja klik dat krijg ikn deze waarschuwing iedere keer weer totdat Word vastloopt.
  Als ik printer installeer op de vista laptop en daar op aansluit print hij wel gewoon. Iemand enig idee?
 • Ik kwam op de site van vandersluijs.nl het volgende tegen:

  Ga naar Control Panel, Kies printers, Kies toevoegen printer

  Kies Lokale printer. Klik op maak nieuwe poort aan. Kies Local Port, verder niets aanpassen, klik Volgende.

  Je moet nu een poort naam intypen. Type het volgende \\computernaam\printernaam. Mijn Windows XP computer naam is "DeepSpaceNine" en de gedeelde printernaam is "HPLaser6L", dus staat er bij mij in de poort naam \\DeepSpaceNine\HPLaser6L

  Okay… klik nu op Annuleren. (ja klik op annuleren)

  Kies opnieuw nieuwe lokale printer toevoegen (wat … weer toevoegen ? Ja weer…. ik zei al dat deze oplossing geweldige is)

  Klik Volgende en kies de poort die je zojuist hebt aangemaakt.
  Kies de printer uit de windows printer lijst.

  Voor de HP Pavilion laptop werkt dit goed maar met mijn Toshiba laptop duurt het twee minuten voordat de printer gaat printen na een print opdracht.
  Ik hoorde ook dat je de printer dan beter via een printer server kan aansluiten, die heb ik besteld.
  Alleen is het probleem daar weer mee dat je dan alleen kan printen, dus heb je een all-in-one dan kan je bv niet scannen (werd mij verteld).

  Wie kan hier nog iets zinnigs aan toevoegen cq heeft andere oplossingen gevonden.

  Ben benieuwd!
 • Misschien wat laat maar ik wilde toch even een update geven voor het geval anderen hier nog wat aan hebben. Ik had dus een printer server gekocht, een netgear, vista ready stond er op. Nou ik heb van alles geprobeerd maar met vista werkt het dus niet. Terug naar de winkel, daar hebben zij het ook uitgeprobeerd zonder resultaat. Op zoek geweest naar een andere printer server, geen enkele kunnen vinden die ook met windows vista werkt.
  De enige oplossing die nu nog rest is dus een netwerk printer.
  Wat een gekl…
 • In principe moet het wel werken. Ik heb thuis ook een XP Pro Desktop met hieraan een USB printer en een Vista Laptop. met de laptop kan ik gewoon printen.
  Ik heb ook wel de enige moeite gehad om het werkend te krijgen weet ik nog wel. Ik weet nog wel dat ik heel veel op internet gezocht heb. Hoe dat weet ik niet meer. Mischien heb je hier wat aan:
  http://help.lockergnome.com/vista/XP-er-Vista-share-files-ftopict28940.html
 • Hallo Tom, tsja "in princiepe" moet het werken, dat is ook zo. Ik heb al heel wat mensen gesproken die dagelijks met netwerken werken en deze problemen dus heel vaak tegen komen. En dan moet je als volgt te werk gaan. Eerst alles goed instellen voor een netwerk zodat je bestanden kunt delen. Daarna proberen via een lokale poort contact te maken met de printer, een test pagina afdrukken en als dat lukt een word document uit printen. lukt dit niet dan kan je proberen alle instellingen nog een keer te checken, staat alles goed en gaat het nog steeds niet koop dan maar een netwerk printer want dan gaat het niet lukken. Waaraan dit ligt heeft niemand mij nog kunnen vertellen en alle opties in de genoemde link heb ik ook geprobeerd. In een netwerk met alleen XP machines gaat het ook lang niet meteen goed maar dan is het altijd ergens een instelling. Maar bij Vista niet dus. Mijn instelling is dat het gewoon moet kunnen maar sinds de komst van Vista……..
  Maar in ieder geval bedankt
 • Mischien is het nog een optie voor je een draadloze inktjet printer (All in one) te kopen. Er staat een test in de laatste C!T en hierbij komt de Canon er als beste uit. Ik dacht dat het deze was:
  http://tweakers.net/pricewatch/223107/canon-pixma-mp620.html
  En voor nog geen 130 Euro valt de prijs vind ik ook nog best mee.
 • Wij hebben een desk pc XP en een laptop XP en een Toshiba Vista en een hoop gedoe gehad om via het thuisnetwerk te kunnen printen vanaf deze drie apparaten. In eerste instantie lukte het mits de hoofdpiet actief was, dus altijd eerst die deskpc aanzetten, maar daarna lukte het helemaal niet meer. Er is veel aan gesleuteld door deskundigen echter zonder resultaat en ik was het zo zat.
  Dus nu een Wireless G printserver gekocht en die wordt binnenkort aangesloten.
  Je hebt er niks aan, een beetje troost wellicht.
 • Op basis van de test in CT heb ik de Canon MP620 draadloze IP-printer aangeschaft. Onbegrijpelijk dat deze als hoogste eindigt. Ik heb een netwerk met bedrade Vista desktop en verder meerdere laptops met Vista of XP.
  De handleiding is dik en niet makkelijk leesbaar
  De installatie-cd is broddelwerk: loopt vast ;kan alleen met CTR-Alt-DEL worden afgebroken. Echt hele slechte software die zaken niet of half configureert.
  De 0800-Helpdesk is slecht gecoordineerd; bellen niet terug; steeds andere jongens hebben steeds andere "probeer dat eens"-semi oplossingen. Tools van een side uit Nieuw Zeeland ophalen of mensen die vertellen wat ze weten ipv het antwoord op een vraag te geven.
  Het vervelendste: Het werkt niet; nu zelfs niet meer lokaal. Ik stuur hem morgen terug

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.