Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

verbinding router na stroomverlies

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Hallo,

  vandaag ging hier 1uur de stroom van het net en daarna lukt het niet meer om met de router het internet op te surfen. er is door mijzelf verder niets aan instellingen gewijzigd, het enige dat er is gebeurd is stroom eraf en na e en uur er weer terug op.
  direct op het internetmodem lukt dit wel.
  het betreft een linksys wrt54gl

  weet iemand wat ik zou kunnen proberen ? moet ik misschien als de stroom er zo lang af is geweest dan opnieuw een setup uitvoeren ?…….

  groeten,

  Willem
 • de wonderbaarlijke oplossing in vrijwel al dit soort gevallen:
  -zet alles echt uit (pc geen slaapstand!, als modem en router geen aan/uitknop hebben: stroomloos maken.
  - zet modem aan, en laat helemaal opstarten
  - zet dan pas router aan en laat helemaal opstarten
  - zet dan pas de pc weer aan
 • het opstarten zoals hierboven aangegeven heb ik verschillende keren geprobeerd maar zonder resultaat.

  wat mij opvalt is dat het power ledje knippert en dat dit na de bootsetup constant zou moeten branden. hoelang als ik het modem laat opstarten duurt een bootsetup dan vervolgens ?………. hij knippert nu inmiddels 30minuten………….is dat normaal ?

  groeten,

  Willem
 • [quote:3c652ec2b0="Goofy"] linksys wrt54gl (..) power ledje knippert (..) hij knippert nu inmiddels 30minuten. is dat normaal ? [/quote:3c652ec2b0] Ik heb hier dezelfde router. De power LED zou constant behoren te branden. Je zou op het Engelstalige Linksys forum deze thread kunnen checken over onderwerp power led always blinking -WRT54GL.
 • ik heb verleden jaar op jou info toen deze linksys gekocht. na op het engelstalige forum te zijn geweest de voorsgestelde hard reset uitgevoerd en dat heeft het apparaat weer tot leven gewekt……….en powerledje brand constant.

  blijft toch wel vreemd dat als je je apparatuur van de stroom afhaalt omdat er een stroomonderbreking werd aangekondigd en dit na 1 uur weer terug in het stopcontact steekt het apparaat erin blijft hangen……..

  nu nog de instellingen setup uitvoeren maar dat zal hopelijk wel lukken.

  groeten,

  Willem
 • hoe was ut ook weer……….als ik het het draadloos uitgeschakeld wil hebben moet ik dan daarvoor de setup cd gebruiken of kan ik dit ook op het apparaat zelf doen ? of wellicht ook buiten de setupcd om ?……….

  heb dit in het verleden eens eerder gevraagd maar ben het kwijt.

  groeten,

  Willem
 • neen, je gaat via de browser naar de interfase (doorgaans iets van 192.168.1.1) en inlognaam en wachtwoord vind je ook in de handleiding.
 • [quote:77805cadf6="Goofy"] blijft toch wel vreemd dat als je je apparatuur van de stroom afhaalt omdat er een stroomonderbreking werd aangekondigd en dit na 1 uur weer terug in het stopcontact steekt het apparaat erin blijft hangen [/quote:77805cadf6] Dat het apparaat daardoor blijft hangen, zou eigenlijk niet mogen gebeuren. Met mijn linksys wrt54gl heb ik ook een stroomstoring meegemaakt. Deze duurde bij mij ongeveer 45 minuten. Ook heb ik 'm wel eens ongeveer een uur uit het stopcontact gehad. De instellingen bleven bij mij bewaard. En bleef niet hangen.

  Als je de manual van je linksys wrt54gl niet meer hebt, zou je 'm kunnen downloaden bij Linksys. Daar hoef je alleen de juiste versie te selecteren, die onder de router staat. Check daarin eventueel ook nog de Appendix A: Troubleshooting. Zover ik me herinner staat de manual ook nog op de setup CD.
 • heb het apparaat na stroomuitval nog verschillende keren aan/uit gehad zonder problemen gelukkig. inmiddels de website benaderd en instellingen ingesteld. alles weer bij het oude gelukkig.
  bedankt voor de hulp allemaal.

  groeten,

  Willem
 • [quote:d0c7e6ea00="Goofy"]……….

  blijft toch wel vreemd dat als je je apparatuur van de stroom afhaalt omdat er een stroomonderbreking werd aangekondigd en dit na 1 uur weer terug in het stopcontact steekt het apparaat erin blijft hangen……..
  ……….

  Willem[/quote:d0c7e6ea00]Inderdaad niet zoals je mag verwachten. Ik heb ook een router van het zelfde merk en die wordt 's nachts en ook overdag bij uitschakelen van de PC volledig uitgeschakeld met een schakelaar op het stekkerblok. De PC staat nl. hooguit maar een paar uur per dag aan.

  Ik weet niet of je zin hebt in nog een keer proberen (dus wat langer onderbreken dan eventjes), aan de andere kant weet je nu hoe het moet.
  Treedt het weer op, dan is dat een bewijs dat de router niet optimaal is en dat je, als hij nog in de garantieperiode zit, recht hebt op een nieuwe. Elke router hoort z'n instellingen vast te houden, er zijn massa's die zoals die van mij 's nachts volledig zonder problemen spanningsloos zijn.
 • heb inmiddels verschillende korte en vannacht een langdure stroomonderbrekingstests gedaan en gelukkig verder zonder problemen.

  mwah…het zal wel een toevalstreffer geweest zijn. apparaat werkt al een jaar zonder haperingen, alleen jammer dat je bij een stroomonderbreking waarbij voortijdig de stekker uit het stopcontact was gehaald en nadat de spanning weer terug was de stekker weer werd terug gestopt met een vastloper werd geconfroteerd die alleen met een harde reset kon worden hersteld.

  inmiddels gaat het allemaal weer zijn gangetje gelukkig…………

  groeten,

  Willem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.