Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internetverbinding valt steeds weg

Anoniem
jolo
3 antwoorden
 • Hallo
  Sinds enkele weken heb ik het volgende probleem. Ik heb een draadloos netwerk aangelegd tussen mijn PC op zolder(Windows XP Home, SP3) en mijn modem in de meterkast (speedtouch 580) d.m.v. een draadloos usb-adapter (speedtouch 120g).
  Na verloop van tijd werd het signaal van het draadloos netwerk steeds zwakker en viel geregeld weg, waarschijnlijk omdat er twee betonvloeren tussen de modem en de ontvanger zitten. Om het netwerk stabieler te maken heb ik twee netwerkadapters (Eminent Line Powerline Adapters) aangeschaft, zodat ik mijn draadloos netwerk om kon zetten naar ‘internet via stroom’.

  De eerste paar maanden werkte dit zeer goed, geen uitval meer en een snelle verbinding. Na die paar maanden gebeurde het regelmatig dat het internet twee a drie keer per uur een minuut of 3 a 4 niet werkte.
  Omdat het al een tijd geleden was dat ik de PC opgeschoond had besloot ik de PC te formatteren en opnieuw te installeren, in de hoop dat het uitvallen van het netwerk hiermee ook verleden tijd zou zijn.

  Nu ik mijn PC geformatteerd heb, heb ik eerst het draadloos netwerk d.m.v. de speedtouch 120g ontvanger tot stand gebracht, waarna ik de Eminent netwerkadapters geïnstalleerd heb om weer een stabiel netwerk te krijgen.
  Nu blijkt het nog steeds zo te zijn dat mijn internet geregeld een paar keer per uur een aantal minuten niet werkt en na die paar minuten weer langzaam opstart.

  Dit terwijl de internet verbinding op mijn laptop (XP professional) d.m.v een draadloze netwerkadapter (Eminent EM4456) wel stabiel is en niet geregeld wegvalt.
  Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn, en hoe zou ik dit probleem op kunnen lossen?
  Op de PC heb ik verder Avast virusscanner en Comodo Firewall draaien.


  Bij voorbaat dank,
 • Heb je het lokale netwerk wel als trusted ingesteld?
 • Hoi Gerben,

  Thx voor je reactie.

  Na installatie van Comodo gaf ie aan dat er een netwerk gevonden was, en vroeg ie of ie het netwerk moest toevoegen. Hierop heb ik ja gegeven. Als ik nu in Comodo kijk bij 'My Network Zones' staat idd een netwerk aangegeven, genaamd Local Area Network #1 met het IP adres van mijn PC. Ook staat er een loopback zone aangegeven met een voor mij onbekend IP adres.

  Moet ik in Comodo misschien ook nog ergens aangeven wat het IP adres van mijn modem (standaard gateway) is of zo?
  Of moet er bij tcp/ip een Ip adres ingevoerd worden. Dit staat nu nl op automatisch.
  Wanneer ik ping naar mijn IP adres van mijn modem wanneer er geen internetverbinding meer is, krijg ik de melding ‘time-out bij opdracht’.

  Ik heb trouwens ook het idee, wanneer ik meerdere programma's open die wat meer van mijn PC vragen (PC ongeveer 5 jaar oud), zoals IE en Outlook Express, de internet verbinding ook dicht geknepen wordt.

  Mvg,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.