Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Contact met netwerk

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Tussen mijn PC en een laptop heb ik een draadloos netwerk gecreëerd. Op beide systemen draait windows XP home (sp3), Norman anti virus en windows firewall.
  Het probleem is dat ik vanaf de PC wel op dit draadloze netwerk kan komen, maar vanaf de laptop niet. Ik krijg dan de foutmelding:
  "partitie etc niet toegankelijk. U hebt mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerken. enz enz"

  Ik heb het netwerk aangelegd in mijn rol als administrator. Ik gebruik op beide systemen geen inlognamen met wachtwoorden.

  Wie kent dit probleem, heeft dit opgelost en heeft een goede tip voor mij?
 • geef op allebei de pc's de zelfde werkgroep naam op.

  Maak op allebei de pc's een account met dezelfde naam en wachtwoord, nu zal het netwerk tussen de 2 pc's wel benaderbaar zijn.
 • Check de firewall instellingen ook eens, hoewel, deze zou goed moeten staan voor de Windows firewall wanneer de netwerk wizard is doorlopen en de juiste antwoorden zijn ingevuld. Gebruikersnamen zouden inderdaad niet nodig zijn.
 • Bijna alle adviezen uitgevoerd t.w. gekeken naar de naam van het netwerk en deze was in beide gevallen Mshome.
  Aangezien ik geen loginnamen en wachtwoorden gebruik, heb ik die actie achterwege gelaten.
  Nogmaals alle fire wall instellingen op beide systemen gelijk afgestemd en alles uitgevinkt met uitzonderingen van "hulp op afstand"

  Resultaat nul!!!!!
 • Nog een aanvulling:
  ik heb een Zyxell wireless router type P-2602HW-D1A. De communicatie tussen deze router en de beide systemen verloopt goed. Met de laptop kan ik inloggen op de router en zou ik instellingen kunnen wijzigen. (draadloos dus).
  Maar vanaf de laptop draadloos naar mijn PC, lukt niet. Het lijkt of op dat niveau een blokkade optreedt. Beveiligd netwerk WPA-PSK
 • Ik heb je vragen nog eens nagelezen. Het is mij nog niet duidelijk. Kan je nu wel van PC naar laptop of werkt dat ook niet. De kreet "PC wel op dit draadloze netwerk kan komen" is voor mij gewoon niet duidelijk. Mocht de PC op de laptop kunnen komen, dan betekent dat voor mij: Wlan instellingen (incl WPA beveiliging) okay. Het blijft dan dus een rechten probleem, meestal firewall. Of toch nog een ander detail, meestal wachtwoord oid. Kunnen beide computers elkaar zien? Je zegt dat er geen toegang is tot een partitie dus de computers zien elkaar kennelijk wel. Bestandsdelen aan en die ene partitie is ook correct gedeeld?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.