Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

dillema met netwerksleutel

Anoniem
gerben
8 antwoorden
 • goedenavond het zit zo!

  na afgelopen dinsdag een nieuwe laptop cadeau te hebben gedaan aan mijn vriendin, krijgen we het internet niet aan de praat!

  we hebben alle mogelijkheden al geprobeerd, maar zijn ten einde raad!
  de laptop vind wel alle mogelijke netwerken in de buurt maar die zijn uiteraard allemaal beveiligd(slim van ze)!
  nu weten we wel welk netwerk van hun thuis is maar die is dus ook beveilig alleen is haar vader het wachtwoord kwijt en heeft het nergens genoteerd!
  zelf heeft haar vader een desktop die gewoon internet heeft via een draadje zeg maar en ook heeft hij zlef een laptop die wel gewoon verbinding heeft!

  maar uiteraard kun je op zijn laptop niet zien wat nou de netwerk sleutel is!

  nu hebben we al vanalles geprobeerd:

  proberen in te loggen in de router, via internetexplorer, dan in de adresbalk dat 169.45…..iets in die trand in te voeren, waarbij je dan gebruikersnaam en wachtwoord in moet voeren wat normaal user user of admin admin is, maar dat is dus ook veranderd dus dat valt ook af want die gebruikersnaam en wachtwoord weet hij dus ook niet meer!

  gebeld met ziggo om te vragen of zei erachter kunnen komen wat mischien de netwerksleutel kan zijn, (die staat onderop de router zeiden ze, staat er iid maar die is dus veranderd!) dus werkt ook niet!

  weer gebeld mt ziggo of zei niet in onze router kunnen kijken wat het wachtwoord is…. dat kunnen zei niet en we moesten maar bellen naar sitecom het merk van de router mischien dat zei ons verder kunnen helpen.(die hebben we nog niet gebeld) gebeurd morgen!

  verschillende programma`s geprobeerd waarmee je wachtwoorden kan achterhalen wat normaal dus die bolletjes zijn, maar dat werkt dus ook allemaal niet!

  nu is er nog een optie en dat is de router resetten, dat wil ik wel doen maar moet ik eerst aantal dingen weten!

  moet ik dan wachtwoord opnieuw instellen, en als ik in de router wil inloggen via internetexplorer zijn dan die gebruikersnaam en wachtwoord weer terug naar de fabrieks instellingen? of blijven die wel onaangestast?

  volgens mij was dit hem dus wel!

  ik hoop dat iemand een helpende hand kan biede want wij zijn door de mogelijkheden heen geraakt ondertussen!

  (mischien weet iemand een iets illegalere manier om erachter te komen dan gelieve te mailen naar skatertje@hotmail.com)

  gr sander
 • Denk dat resetten de weg van de minste weerstand is. Dan valt alles terug naar default waarden, en zou het dus opnieuw in te stellen moeten zijn.
 • ja denk ik dus ook maar ik wil iets meer zkerheid hebben voordat ik de boel verkl:":"t daar.

  het gaat mij voornamelijk om die wachtwoord en username bij inlogegn naar de router de rest daarna is opzich wel te regelen!
 • geen handleiding bij die router?
  zo ja, dan staat daarin welke standaardlogin en ww er zijn, en ook: hoe reset je zo´n ding naar fabriekswaarden……
  heb je geen handleiding ga dan eens op de site van sitecom op zoek met behulp van het typenummer.
  nb: het kán zijn dat de firmware door je provider is aangepast, en dat een reset naar fabriekswaarden = reste naar ziggowaarden.
  dan moet je met de ziggo-gegevens in de geresette interface kunnen komen.
 • Ik heb het idee dat het hier gaat om het zelfgemaakte wachtwoord om de draadloze verbinding te beveiligen, bij de netwerkinstellingen van Windows. Dat heeft dus niets met de router te maken. Het is namelijk je eigen keuze om dit wel of niet te doen. Ja en als je dat wachtwoord niet opschrijft, kom je ongetwijfeld een keer in de situatie terecht dat je het nodig hebt en het niet meer weet. Ik weet geen oplossing, misschien is die er ook wel niet. Maar het resetten heeft helemaal niets met dit wachtwoord te maken, dus zal niets oplossen.
 • Resetten wist toch het wachtwoord? Gaat dan terug naar de default waarde. En die staat vast wel in de handleiding.
 • Ja het wist het wachtwoord om in de router/modem te komen en zet het weer terug naar standaard wachtwoord. Het hier bedoelde wachtwoord (netwerksleutel) moet je zelf maken als je je netwerk wilt beveiligen, en dit gebeurd in Windows en heeft derhalve niets met de instellingen van de router/modem te maken.
 • Gewoon wat Gerben zegt, wel een harde reset te verstaan, dus niet even de voeding van de router af.
  Dit gebeurt vrijwel altijd met de reset switch achter op de router die je met een paperclip o.i.d. moet indrukken.
  Hierdoor gaat de router terug naar de fabrieksinstellingen.
  Hierna kun je de router gewoon weer naar je eigen smaak configureren.
  Wel voor het resetten even de gebruiksaanwijzing van de router bij de hand hebben of downloaden ivm de standaard inlogpassword en het standaard ip adres van de router die je nodig hebt.
  Als je aan de nieuwe instellingen begint als eerst een wpa(2) beveiliging instellen met een door jou zelf verzonnen password en ook de inlogpassword veranderen (eerste noodzakelijke beveiligingsmaatregelen).
  Vervolgens kan je de zelfde wpa(2) gegevens op de laptop en de andere draadloos aangesloten pc'sovernemen.
  p.s. de routerinstellingen zoals passwords is geen windows of provider aangelegenheid, dus het heeft in dit geval geen zin om de provider te bellen.
  Als het goed is gedaan moet het gewoon weer werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.