Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Berichten nieuwsgroep niet te lezen

Anoniem
gigabert
6 antwoorden
 • Sinds enkele dagen heb ik het volgende probleem met outlook express ( IE-versie 6 ):
  e-mails worden keurig uitgezonden en ontvangen en te lezen, en ook het surfen op websites is volkomen normaal.
  Echter bij de nieuwsgroepen ( van hetnet.nl ) worden alle items waarbij ik ben aangemeld, normaal dagelijks binnengehaald maar als ik dan een onderwerp wil lezen blijft het ( open )scherm rechtsonder van OE domweg leeg. Wel wordt het subject en de naam van de inzender vermeld maar de inhoud van het bericht wordt dus niet weergegeven. Ook niet bij dubbelklik op het bericht.
  De provider weet geen oplossing en stelt dat nieuwsgroepen niet onder zijn verantwoordelijkheid vallen. De bedoelde nieuwsgroepen zijn heel normale zoals bijvoorbeeld alt.windows-xp
  Via een powerline ethernet adaptor ( dus via stopkontakt ) is naast de desktop waar de adsl binnenkomt, nog een notebook aangesloten die precies hetzelfde probleem geeft !
  Dank bij voorbaat voor elke suggestie om het probleem op te lossen.
 • Probleem inmiddels opgelost.
 • (niet in de laatste plaats) omdat er niemand op dit forum kennelijk de oplossing weet, zou het natuurlijk wel aardig zijn (en wellicht ook principieel juist) als je de oplossing ook vermeldt…. :wink:
 • Ja, je hebt gelijk.
  Omdat ik via een ander forum wel een aantal suggestie kreeg waaronder de tip om eens na te gaan of anderen bij HetNet aangesloten figuren hetzelfde probleem hebben, heb ik een verre vriend benaderd die, alhoewel hij kpn als provider had, toch hetzelfde probleem bleek te hebben .
  Vervolgens ben ik bij de helpdesk blijven drammen, die me eerst zei dat HetNet zich niet met nieuwsgroep problemen wenste te bemoeien en na mijn mededeling dat ik dus overwoog van provider te veranderen plotsklaps meldde (vandaag) dat het een storing betrof en dat ze er aan werkten (aan de oplossing). Diezelfde dag probeerde ik het dus nog maar eens en voila alles werkt zoals het behoort.
  Neemt niet weg dat het een beetje teleurstellend is, er van uitgaand dat toch wel meer mensen van dit forum bij hetnet of kpn surfen , mijn probleem totaal niet herkend werd, althans zonder reaktie bleef.
 • ik denk dat de helft hier door een groot probleem in beslag wordt genomen, en de andere helft druk is met het zoeken van oplossingen.
  en ja dan blijft er weinig tijd over voor het volgen van (het) nieuws-(groepen) :lol:
 • Ik denk inderdaad dat het aantal gebruikers van nieuwsgroepen (en dan niet de binaries) erg klein is, vandaar ook weinig reactie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.