Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wifi wordt verbroken door laptop

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Goedenavond,

  Ik ben ik het bezit van een laptop. Fujitsu-siemens (amilo pro v2000/Win XP SP3) met een ingebouwde wifi voorziening. Sinds kort wordt de verbinding steeds verbroken, dit is erg vervelend als er langdurig gedownload wordt. Na lange inactiviteit (dwz. Geen toetsaanslagen/muisbewegingen) wordt de verbinding door de laptop verbroken. De router blijft aan, gezien op de een tweede laptop de verbinding in stand blijft.

  Ondanks ik het uitschakelen van beeldscherm, harde schijf etc. heb uitgeschakeld (op “nooit gezet”) schakelt de wifi toch uit.

  Bij apparaatbeheer/geavanceerde eigenschappen van wifi kan je het energieverbruik instellen, welke ik heb ingesteld op “minst energiezuinig”

  Kanaal heb ik al gewijzigd naar 2, ook heb ik geprobeerd om alleen G te gebruiken ipv B&G. Helaas tevergeefs. ook is de router voorzien van de meest recente firmware.

  Graag jullie verlossende reacties.
 • Deze [i:2b11db5bd5]Bij apparaatbeheer/geavanceerde eigenschappen van wifi kan je het energieverbruik instellen, welke ik heb ingesteld op “minst energiezuinig” [/i:2b11db5bd5] Dus wijzigen… Nu wordt de adapter dus "snel" uitgeschakeled om batterij te besparen.
 • minst energiezuinig = hoog energieverbuik = weinig/niet uitschakelen

  meest energiezuinig = laag energieverbuik = veel uitschakelingen

  ik heb m ingesteld als minst energiezuinig, dus de wifi adapter zou niet uit moeten gaan schakelen.

  heeft er nog iemand raad?
 • Nu ik het even terug lees, zie ik dat je de instelling inderdaad al correct hebt staan. De volgende opties zijn, driver bij werken, gebruikt kanaal wijzigen in de router. Je kunt even met netstumbler "kijken" welke kanalen bij jouw in de buurt aktief zijn en zelf dus een vrij kanaal gebruiken. www.netstumbler.com
 • Goedenavond,

  Bedankt voorje reactie, zoals omschreven in de eerste post heb ik reeds het kanaal gewijzigd, van 11 naar twee, met netstubler gekeken waar de minste routers " actief" waren.

  heeft iemand nog tips?

  hoor het graag!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.