Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

2 x Vista en een Experia box

Anoniem
driekusdirk
3 antwoorden
 • hi,

  Collega kwam hiervoor bij me. Hij heeft een KPN Experia box. Dat schijnt een Speedtouch 780 te zijn, die door KPN onder handen is genomen en daardoor door Speedtouch niet meer onder de garantie valt.

  Maar dat is een ander issue.

  Wat hij heeft. Hij heeft, bedraad, op die Experia box meerdere computers aangesloten. Dat werkt. Kunnen allemaal naar internet.

  Een van die computers is Vista, rest XP.

  Sluit hij nu een tweede Vista machine aan, dan kan die NIET naar internet. Krijgt wel adres van DHCP etc maar kan niet naar internet. Zet hij dan beide Vista uit, laat de oorspronkelijke Vista machine uit maar zet wel de nieuwe aan, dan kan die ineens WEL naar internet.

  Maar zet hij dan ook de oorspronkelijke Vista machine aan, dan kan die ineens NIET naar internet.

  Zijn ip-gegevens zijn correct. Beide machines hebben een geldig adres etc (als ik het me goed herinner).

  Iemand ervaring met die Experia box en mogelijk eerder over dit soort problemen gehoord?

  groetjes Edmond
 • Zet de ipconfig out put eens hier neer, dan kunnen we zien wat er aan ip nrs uitgedeeld wordt en of ie in bridge of NAT mode staat..
  Lijkt op bridge mode… en dan krijg je maar 1 ip nr, die van de provider…..
 • Ik heb die gegevens niet, het was een collega die het bij me kwam vragen op het werk. En de situatie is bij hem thuis. Maar hij is niet onkundig en wist me een correct beeld van de ip-adressering te geven.

  Die bridgemode kan niet omdat de XP machines het wel doen. Daar kan ie er wel 10 van achter de router hangen. Maar zodra eht 2 Vista's zijn, dan blokkeert er 1 van hen. Ongeacht welke.

  [i:725e1ad3b7]Ik zat stiekem aan een 'leuke' Microsoft truc te denken met een (mogelijk, geen idee) dubbel gebruikte licentiesleutel waarbij dan de tweede Vista-pc niet zozeer een melding over een dubbel IP-adres geeft maar wel stiekem intern tegen die tweede pc meldt dat die offline moet blijven. Maar je, ik ken zo'n feature niet..[/i:725e1ad3b7]

  groetjes Ed

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.