Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

probleem Hulp op afstand

Anoniem
Mauricio
5 antwoorden
 • Graag wil ik mijn vader op afstand kunnen helpen door gebruik te maken van de Windows XP-functie "Hulp op afstand" om zodoende zijn muis te kunnen besturen, 100 kilometer verderop.

  Nadat mijn vader een e-mail heeft verstuurt via "Hulp op afstand" probeer ik verbinding met hem te maken. Dit lukt echter niet en krijg de foutmelding "De Hulp-op-afstandsverbinding kan niet tot stand worden gebracht, omdat de externe host-naam niet kan worden omgezet. Probeer het opnieuw. "

  De firewall en antivirus is op het moment van testen uitgeschakeld, zowel bij mijzelf als mijn vader.
  Ook is bij het tabblad "Verbindingen van buitenaf" een vinkje gezet bij "Deze computer mag anderen uitnodigen om hulp te bieden" (beide computers).

  Om te testen of de verbinding uberhaupt werk, heeft mijn vader geprobeerd verbinding te maken met mijn computer dmv "Hulp op afstand": dit werkt echter wel.
  Hij kan dus op mijn computer komen, maar ik niet op die van hem.

  Kan iemand mij uitleggen welke instellingen ik moet veranderen?

  Bij voorbaat dank voor alle gedane moeite.
 • Probleem met RDP is dat je poorten moet open zetten, en dat juist bij de mensen die "hulp behoevend" zijn. Kijk eens naar Teamviewer ( www.teamviewer.com ), is gratis en zeer eenvoudig in gebruik, zonder poorten open te moeten zetten. Je vader kan een executable opstarten en krijgt dan een client-id (een vast nummer welke in principe niet wijzigd) en een password (een wisselend nummer dat automatisch gegenereerd wordt), hij geeft jou beide gegevens door en je kan een connectie maken. Je hoeft dus geen ip-adressen oid te weten. Het is ook veilig, aangezien het wachtwoord de volgende keer anders zal zijn, dit stelt mensen vaak gerust als ze bang zijn om je toegang te moeten geven.
 • Ik gebruik al jaren (real)vnc en dat werkt prima…..

  te downloaden op www.realvnc.com en gratis te gebruiken
 • [quote:cb43f5f737="Mauricio"]Ik gebruik al jaren (real)vnc en dat werkt prima…..

  te downloaden op www.realvnc.com en gratis te gebruiken[/quote:cb43f5f737]
  Ook bij VNC moet je poorten openen om toegang via internet mogelijk te maken, juist dat is het probleem als je iemand wilt helpen die wat minder thuis is in pc's.
 • In dat geval kun je crossloop eens proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.