Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internet via draadloze PC

Anoniem
None
8 antwoorden
  • Ik heb laatst een pc'tje via mijn werk op de kop getikt, en nu wil ik daar internet op. Gezien ik geen zin heb om een draadloze nertwerkkaart te kopen, en al helemaal niet om 10 meter kabel te trekken, leek het me wel eens leuk om via onze andere pc verbinding met het internet te maken. Die heeft wel een draadloze netwerkkaart. Ik wil dat het er dus zo uit komt te zien:
    Router>*wireless*>pc>*ethernet-kabeltje*>pc2. Hoe kan ik dit configureren? Het zijn beide onboard ethernet-aansluitingen.
  • ZOek in Windows help eens op internet delen, dan verschijnen de antwoorden vanzelf. Kom je er niet uit, geef dan ook wat meer informatie over oa je computers en gebruikte Windows versies.
  • ICS configureren op PC1, cross utp kabel naar PC2. Die pc dns en ip automatisch laten verkrijgen. Bedenk dat PC1 altijd aan moet staan, als je op PC2 wilt internetten.
  • tzijn xp home editionsjes. Hoe config ik die ics? ik krijg telkes als ik een kabel tussen beide pcs leg op de pcs de melding dat de netwerkkabel niet aangesloten is. Komt dit gewoon doordat die ics nog niet gecofigd is, of ligt het probleem erges anders? de kabel is trouwes nog goed, getest met een voltmetertje.
  • Is het wel een cross utp kabel?
  • ehm weetíkveel… :wink: 't is gewoon zo'n 8-polig ethernet kabeltje, zo eentje die je normaal in je router plugt.
  • Kijk of de volgorde van de draadjes verschilt tussen de stekkers. Een straight kabel heeft alles gelijk, bij cross zijn enkele aders verwisseld.
  • Ik heb een cross kabel gekocht, dus dat werkt. Net view geeft netjes alle computers in het netwerk aan. Pingen vanaf de client-computer werkt. Alleen twee dingen werken niet: Ik kan geen internetpagina zien.. Ik krijg dan zo'n foutmelding als 'De webpagiina kan niet worden weergegeven'. Als ik dan bij de details van de status van mijn lanverbinding kijk, zie ik dat ik ook geen WINS-server heb.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.