Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wireless activeren in wazige netwerkconfiguratie

Anoniem
leonardus
3 antwoorden
 • Mensen, weer eens een leuke binnenkomer. Ben door een goede vriend gevraagd om in zijn huis een wireless mogelijkheid toe te voegen omdat hij zijn vrouw op haar verjaardag een laptop cadeau doet. Normaal gesproken geen probleem, linksyswap54g uit de verpakking halen, configureren, aansluiten en gaan!. Hier niet dus. Situatie is als volgt:
  Goed werkende adsl abbo van planet. Telefoonlijn naar modem. Van modem utp naar 4 poorts sweex (%^$#@) router. Van deze router utp naar pc. Op deze pc moet je klikken op vpn verbinding waarna hij de verbinding tot stand brengt (vreemd). Maar goed, het internet is bereikbaar. Accespoint aangesloten en ssid, iprange, ww etc geconfigureerd. Op de nieuwe laptop is het draadloze netwerk zichtbaar en als je de goede wpa code invuld staat er ook verbonden. Ip range op de modem staat van 10.0.0.1 tot 10.0.0.30. Dhcp server (modem) staat op 10.0.0.150. Alles staat verder op de pc en laptop op auto. Op de laptop is geen internet mogelijk terwijl er wel verbonden staat. Met start/uitvoeren/cmd/ipconfig staan de goede instellingen. Rara. Op de pc die met de utp verbonden is met het internet moet je klikken op de vpn verbinding, daarna wordt de verbinding actief. Wireless via de laptop lukt niet. Ook niet via mijn pda. Dit gaat even mijn pet te boven. Tips zijn welkom :)
 • Met de VPN ga je een tunnel in, heb je die echt nodig…. het ip nr van de tunnel kan anders zijn er buiten…
  Router moet in bridge mode staan om pc en laptop toe te laten. Zoek maar op in boekje. De laptop kan bij normale routers nooit in dezelfde tunnel komen, daar heb je een speciale router met concentrator voor nodig…
  Consumenten router zijn alleen VPN pass through.

  Wat is het ip nr dat de laptop krijgt? Post ipconfig /all hier.
 • Antwoord laat even op zich wachten. Zijn een lang weekend op vakantie. Wordt vervolgd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.