Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Media delen in netwerk. Desktop, laptop en ps3.

Anoniem
Co Rival
2 antwoorden
 • Goededag,

  ik ben nu al een aantal dagen aan het proberen om mijn media te delen met mijn ps3 en ik krijg dit niet aan de praat.

  Op mijn desktop en laptop heb ik windows mediaplayer 11 en op beide heb ik media delen aangevinkt, maar krijg vervolgens geen van de apparaten te zien.

  Laptop heeft xp pro en desktop xp home.

  Ik heb een sitecom wl 183 router, waar mijn laptop en ps3 wireless mee zijn verbonden en mijn desktop met een draad. Ik kan wel met alle apparaten op het internet en ook zie ik bij netwerklokaties mijn laptop gedeelde documenten en op mijn laptop mijn gedeelde desktop documenten.

  Verder staat de firewall van windows aan en de firewall van de router, maar wanneer ik beide uitzet gebeurt er nog steeds niets. Als virusscanner heb ik avast.

  Ik heb een vermoeden dat het in de router zit, maar weet er te weinig van om het op te lossen.

  Alvast bedankt.

  Maurice
 • Ik heb ook een pc waar MediaPlayer11 schijnbaar niet wil werken als media server (van alles qua instellingen nagelopen en vergeleken met een pc waar het wel functioneert). Probeer eens de java PS3 media server: vrij nieuw programma en het bekijen waard. (Weet je meteen dat, als het werkt, er niets met je instellingen t.a.v. het netwerk aan de hand is en het mogelijk ook bij jouw aan MediaPlayer11 ligt.) http://scage.web-log.nl/scage/2008/12/ps3-media-serve.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.