Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

internet verbinding valt af en toe uit

Anoniem
jolo
4 antwoorden
 • Ik heb het probleem dat de internet verbinding af en toe opeens uitvalt en na korte tijd (1 minuut) het weer doet. Ik heb UPC gebeld, die zeggen dat ze werken met dynamische IP adressen maar volgens mij kan dit het probleem niet zijn. Immers als ik al op internet zit krijg ik niet zomaar opeens een ander dynamisch IP adres, dat krijg ik alleen als ik opnieuw aanmeld bij UPC.
  Het zou kunnen dat mijn E-tech router die al 6 jaar dag en nacht aanstaat, niet goed meer werkt. Alleen zou ik dan verwachten dat ik geen enkele verbinding meer krijg ipv alleen af en toe een uitval (ongeveer 1 x per half uur) gedurende korte tijd.
  Mijn vraag is: is er een programmaatje dat de internet verbinding continue monitored en een log maakt als er iets gebeurt ? (zoiets als dr Watson voor windows) zodat ik in deze log kan zien waar de fout zit: zit het in het UPC modem, of in mijn router. Ik gebruik Windows XP SP3 voor mijn bedraadde vaste computer en Vista Home Premium op mijn draadloze laptop, beiden hebben dit probleem.
  Ad
 • Dit is toch een geval van uitsluiten. Draai eens via een utp kabel direct op het modem. Zo weet je of het werkelijk aan de UPC kant zit, of binnen jouw eigen hardware.

  Je kunt de router ook even resetten en zelfs even kijken of de fabrikant er nog nieuwere firmware voor heeft.
 • de modem en router heb ik al gereset maar dat helpt niet
  de vaste computer zit een eind van het modem vandaan
  ik heb een upc aansluiting dwz dat de router de mac adres die ik ooit opgegeven heb aan upc heeft, dus als ik een andere computer direct aan het upc modem zet dan krijg ik geen internet verbinding (tenzij het met mijn oude netwerkkaart is die ik niet meer heb …)
  is er geen programmaatje dat een soort logging doet ?
 • UPC is inmiddels omgeschakeld van statische dhcp naar dynamische dhcp.
  Dat betekent dat je een ander MAC adres (lees: netwerkkaart) kunt gebruiken. Het enigste wat je even moet doen is het upc modem 30 seconden uitzetten zodat het mac adres word geflushed, daarna weer aan zetten en je krijgt weer IP op je "nieuwe" MAC adres.

  Dus ik zou toch even met een kabel testen zodat je weet waar het probleem zit.

  nb: als jij geen internet krijgt, wil dat nog niet zeggen dat de upc verbinding er uit ligt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.