Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

met domein laptop printen in werkgroep

Anoniem
nicx
5 antwoorden
 • Ik heb een laptop van het werk die in een domein hangt.
  Thuis heb ik een werkgroep ingesteld.

  Het is me inmiddels duidelijk geworden dat ik alleen met een switch programma op de laptop tussen domein en werkgroep kan schakelen.
  Ik doe dit liever niet aangezien ik geen zin heb dat ik per ongeluk mezelf met switchen uit het domein gooi. Of zijn die programma's als netsetman wel betrouwbaar hierin??

  Mijn vraag is of het toch mogelijk is om te printen(wireless) en extern bureaublad te gebruiken? Gedeelde mappen zal zeker niet lukken maar dat maakt me niet zoveel uit.
  Dus dat ik direct via ip deze verbindingen tot stand breng.
 • Dit is wel degelijk mogelijk, maar om je uit te leggen hoe je dit aan moet pakken, moet ik eerst weten of je printer aan een printserver zit en dus op basis van een IP-adres is te benaderen, of dat je printer aan een andere computer zit aangesloten en daarop gedeeld is…
 • Schakel gedeelde Bestanden en Gedeelde printer in op de computer waar de printer aan vast hangt en op alle andere computers waarmee je gebruik wilt maken van gedeeld printen.
 • Ik ga de HP Photosmart C4580 kopen. Ik ga hem niet aan een pc hangen. Deze is dus op basis van een IP te benaderen.
 • Dan moet je op iedere PC een IP-poort aanmaken waar je naartoe gaat printen. HP kennende zoekt de installatiesoftware zelf naar de printer op het netwerk en maakt dan ook een poort aan. Als dit niet gebeurt kun je het volgende doen:
  - Nieuwe printer toevoegen
  - Lokale printer, niet automatisch opsporen
  - Nieuwe poort maken
  - Standaard TCP/IP poort
  - IP-adres van printer invullen
  - Juiste driver van de CD installeren

  Het is aan te raden om de printer een vast IP-adres te geven. Als dit dynamisch is en hij krijgt een keer een ander IP-adres, is de kans groot dat je niet meer kan printen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.