Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

vreemde draadloze verbinding

Anoniem
None
9 antwoorden
  • Ik heb net mijn notebook waar Vista opstond opnieuw geïnstalleerd met xp. Alles werkt prima, alleen mijn draadloze netwerk doet het niet. Ik kan wel op het netwerk van mijn buurvrouw inloggen (onbeveiligd), maar niet op mijn eigen netwerk (ook onbeveiligd). Er wordt wel aangegeven dat ik verbonden ben en dat de verbinding uitstekend is, maar ik kan het internet niet op en dat kan ik op het netwerk van mijn buurvrouw wel en daarvan is de verbinding zwak. Ik heb ook de installaties vernieuwd. Weet iemand wat dit kan zijn? Gerda
  • Als je een netwerkkabel aan je laptop en je router verbindt heb je dan wel internet?
  • Ja, maar ik heb een adsl-modem en apart een router. Onder vista werkte het wel. Ik zie in apparatenbeheer dat de 1394-netwerkkaart niet goed functioneert. Maar dat is toch de IEEE (firewire) kaart? Ik heb ook al een soort probleemoplosser van HetNet geprobeerd maar die komt er ook niet uit. Misschien moet ik toch maar weer terug naar Vista. Gerda
  • Nog even extra: mijn buurvrouw heeft een speedtouch en ik een topcom. Het is wel vreemd dat ik wel mijn router vindt, maar niet door kan naar internet. Het kan niet aan mijn router liggen, want onder vista werkte het wel. Er moet dus iets zijn met de instellingen in mijn notebook onder xp. Gerda
  • In je router zitten ook aansluitingen voor een netwerkkabel. Je moet eens proberen om je Notebook direct via een netwerkkabel op je router aan te sluiten en dan te controleren of je internet werkt. IEEE is inderdaad een Firewire kaart.

    Heb je wel voor alle componenten goede drivers geinstalleerd? Komen er geen uitroeptekens voor in apparatenbeheer?
  • je hebt een Toshiba notebook? Vermoedelijk moet de verbinding nog ingesteld worden. Nu gaat dat soms moeizaam, heb je al verbinding herstellen geprobeerd? Welke foutmelding wordt er gegeven?
  • Antwoord 1: alleen bij de netwerkkaart 1394 OHCI Compliant staat een geel teken. Maar de firewire op zich is goed geïnstalleerd. Ik kan met een kabel wel gewoon het internet op. Ik heb een speedtouch modem met een topcom wireless router.
    Antwoord 2: Ik heb een Asusx75SL. En volgens mij zijn alle drivers goed geïnstalleerd. Met uitzondering dus van de 1394 OHCI Compliant, maar volgens mij is dat een firewire. Ik heb al van alles geprobeerd. Er komt geen foutmelding, alleen dat de internetpagina niet gevonden kan worden.
    Met vista werkt alles goed, maar met vista kan ik enkele andere programma's weer niet draaien. Gerda
  • Wanneer de verbinding naar de buren werkt, lijkt me de Wlan in orde. Misschien moet je proberen de netwerkverbinding voor je eigen router opnieuw in te stellen. Mogelijk is er een optie onjuist ingesteld. Je kan wel via het draadloze netwerk op een andere computer komen of omgekeerd?
  • Ik heb mijn gewone adsl-modem ook gereset en nu doet dat het ook niet meer. Ik heb gebeld met HetNet en daar kreeg ik iemand die het modem opnieuw ging instellen. Hij zei dat het binnen een uur zou werken. Het werkt niet en HetNet neemt nu niet meer op. Daar kletsen ze dus maar wat om van je af te zijn. Morgen ga ik een week weg en daarna zie ik dan wel weer. Deze berichten lopen dus allemaal via mijn buurvrouw. Gerda

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord