Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Onbeveiligd Wireless Lan?

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • Ik heb onlangs de zyxel NBG-460N gekocht en aangesloten. Er zijn hierop draadloos drie laptops op aangesloten welke ik heb beveiligd met WPA2 encryptie. Alles werkt maar we krijgen soms in het systeemvak de melding te zien dat we verbonden zijn met de Zyxel router maar dan onbeveiligd?? :evil: Van zowel de draadloze netwerkkaarten als de router is de laatste firmware geïnstalleerd. Heeft iemand dit ook meegemaakt en is er een oplossing voor?

  Bij voorbaat dank,

  Remco
 • [quote:760256fdc4="rmtiel"]Ik heb onlangs de zyxel NBG-460N gekocht en aangesloten. Er zijn hierop draadloos drie laptops op aangesloten welke ik heb beveiligd met WPA2 encryptie. [/quote:760256fdc4] Dus in de router heb je WPA2 encryptie beveiliging geconfigureerd. Heb je de router wel een andere SSID gegeven, zodat je 'm makkelijk kunt herkennen.
  [quote:760256fdc4="rmtiel"]Alles werkt maar we krijgen soms in het systeemvak de melding te zien dat we verbonden zijn met de Zyxel router maar dan onbeveiligd?[/quote:760256fdc4] En je bent er zeker van dat je verbonden bent met je eigen draadloze router? Om welk merk type draadloos netwerkkaart gaat het? En gebruik je wel minimaal Windows XP met Service Pack 2?
 • Dank voor je reactie,

  Ik heb inderdaad de SSID gewijzigd zodat ik weet dat ik de juiste router heb. Ben hiermee verbonden met mijn WPA2-PSK key. Het OS op de laptops is XP Pro SP3 met alle update's geïnstalleerd, het type netwerkkaart is: Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGN.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.