Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

linksys WMP300N krijgt geen verbinding.

Anoniem
derkdejong
3 antwoorden
  • Ik heb onlangs een wireless router WRT160N en PCI adapter WMP300N-V2 gekocht beiden zijn van het merk Linksys. De router geeft geen problemen maar de adapter maakt geen verbinding. Net geinstalleerd liet hij alles draadloze connecties in de buurt zien, inclusief mijn connectie. Ik heb de knop verbinding ingedrukt, de noodzakelijke beveiligingsinstellingen en codes opgegeven, maar de adapter maakte geen contact. Snel daarna werden ook geen draadloze connecties meer gevonden.

    Als ik in apparaatbeheer de adapter uitschakel en daarna weer inschakel krijg ik wel weer een aantal connecties te zien, soms zit die van mij er ook bij, vaak ook niet.
    Ik heb de allernieuwste drivers gedownload en geinstalleerd, gaf het zelfde resultaat. Direct daarna volop connecties/geen verbinding/daarna geen meer.

    Ik heb contact gehad met linksys helpdesk, alle mogelijke dingen geprobeerd niets hielp. Op hun advies heb ik een andere wireless adapter geinstalleerd, als deze het deed zou het niet aan de computer liggen vlgs de helpdeskmedewerker maar aan de adapter en moest ik die maar inruilen.

    Ik heb bij mijn buurman een adapter (e-tech, geen N-draft)geleend en die deed het vlekkeloos. Naar paradigit gegaan en de WMP300N geruild voor een nieuwe. Vanochtend vol goede moed de adapter in de computer geinstalleerd, echter identiek resultaat als hierboven beschreven. Ik weet het niet meer.

    Heeft iemand ervaring met deze adapter, zijn er instellingen in de router die ik aan moet passen?
  • was dat ding van de buurman ook een pci-kaart?

    heb je bij het installeren de goede volgorde in acht genomen (eerst software, dan kaart installeren?)
    wat (weer zo´n wonderbaarlijk ervaringsfeit) nog wel eens wil helpen: zet ´m eens in een ander pci-slot.

    is de pc nu niet in de war nu je dat ding van de buurman óók hebt geïnstalleerd? m.a.w. weet je zeker dat je nu met dat nieuwe linksyskaartje probeer te verbinden?

    alle netwerkverbindingen al eens verwijderd en opnieuw ingesteld?
  • bedankt voor het meedenken.
    De adapter van de buurman was ook een pci-kaart. Ik heb de goede volgorde aangehouden, hoewel paradigit zei dat je dat juist niet moest doen. Ook heb ik de adapter in een ander pci-slot gezet.

    Ook heb ik alle netwerkverbindingen verwijderd en opnieuw ingesteld, niets hielp. Ik heb trouwens ook dat de verbinding soms wegvalt en pas weer hersteld als ik de computer weer opstart.

    Ik heb zelfs windows opnieuw geinstalleerd, dus met een schoon systeem getracht te beginnen. niets hielp. misschien dat ik de vista-upgrade die ik nog heb liggen eens ga installeren, maar ik heb eerlijk gezegd weinig hoop dat dit iets zal veranderen.

    Ik heb ook nog gedacht dat er wellicht iets in de router ingesteld moet worden maar daar kom ik zo snel niet uit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.