Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Zyxel homeplug AV

Anoniem
A3P
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een vraag: mijn pogingen om een homeplug netwerk aan te leggen zijn deels succesvol. Het bestaat uit 3 x Zyxel pla401 (ethernet adapters) en 1 x Zyxel pla450 (draadloos/homeplug accesspoint). De 3 adapters zien elkaar wanneer ze ingeplugd en aan het netwerk toegevoegd zijn. Ze zien echter de pla450 niet. Omgekeerd ziet de pla451 geen van de 3 adapters. Mijn laptop kan wel verbinding maken met de pla451 (dan moet je wel een vast IP adres ingeven). Echter toegang tot internet via de 450 lukt dan weer niet. Wanneer je automatisch adres keizen instelt (netwerkproperties) lukt het wanneer eerst de stekker uit het stopcontact wordt gehaald en de 450 vervolgens met de ethenernetkabel van het kabelmodem erin weer op het lichtnet wordt aangesloten. Echter nog steeds wordt geen van de drie adapters gezien. Internet komt via de kabel binnen op een arris touchstone modem en vandaar via een ethernetkabel naar de pla450.

  ps. wanneer ik de drie adapters in het stopcontact stop en in 1 de ethernetkabel van het kabelmodem stop heb ik toegang tot het internet, ook via de anere twee (detail is dat de LAN kaart van mijn Asus EEE 1000H, de tweede laptop) niet met het signaal om kan gaan. Mijn HP laptop heeft er geen problemen mee.

  Heb ik het verkeerde apparaat (pla450)? Had het een NBG318s moeten zijn?
 • Volgens mij "mis" ik een plug… Een ethernetplug MOET met de router verbonden zijn. Alle clienten (pc's) verbinden via die plug tot de router. Ook het homeplug acces point loopt via die plug. Wireless clienten melden zich aan op het accespoint die geeft het signaal weer door aan de ethernet plug die aan de router steekt.
 • Bedankt Peter,

  Dat klopt inderdaad. De pla450 kan in principe niet direct aan het kabelmodem. De figuur in de datasheet geeft dat ook aan. Dat heb ik even in de datasheet nagekeken. Vandaar mijn opmerking over de NBG318s. Die kan direct aan het kablemodem en is dan ook acesspoint/router voor de draadloze laptops. Blijft nog wel het probleem dat de pla450 door de andere drie 401's niet wordt gezien. Heb op Inet dezelfde opmerking nog een keer gevonden.
 • Nee, je kunt niet met de ethernet plug het accespoint in komen, jij wil eigenlijk in z'n achteruit naar binnen.
  Het accespoint moet je met een draadloze client instellen.
  Eenmaal ingesteld kun je, je wireless clienten gewoon in je netwerk opnemen.
  Overigens spreek je over "een modem" maar deze moet wel in routermode staan om alles te laten werken.
 • kabelmodem is goed ingesteld. Werkt met de oude AP/router (Benq AWL700) foutloos. De Zyxel NBG318s, genoemd in een eerder bericht, kan volgens de info van de fabrikant wel als AP/router en verbinding met het homeplug net functioneren. Vult daarmee de rol van de Benq in met als extra een koppeling emt eht homeplug net. Overigens gooi ik de Benq niet weg voordat het nieuwe allemaal werkt.
 • Als je die benq als router gebruikt (wifi uitzetten), en die aansluit op het de eerste plug, zou het volgens mij gewoon moeten werken.
 • Daar heb ik ook aan gedacht. Alleen is de maximum snelheid van de Benq 11 Mbps. dat zou ik wat hoger willen hebben. Hoewel het met een homeplug netwerk wel zo is dat de snelheid naar de router waarschijnlijk hoger is dan nu het geval is. Zeker wanneer ik er twee of drie pc's tegelijk mee laat communiceren.
 • Dan moet je dus een andere router hebben. Of een homeplug met ingebouwde router. Maar er moet per se een router tussen modem en netwerk zitten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.