Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Gigaset SX762 achter Speedtouch 510i

Anoniem
leeffie
6 antwoorden
  • Kort geleden een 2e-hands Siemens Gigaset SX762 Annex A aangeschaft. Prachtig ding! Maar …. ik heb tot eind febr. '09 nog ISDN, dus voorlopig heb ik hem achter mijn Speedtouch 510i gezet. Alle firewalls zijn uitgeschakeld, maar er is iets met de communicatie tussen Gigaset en Speedtouch: "Fysieke verbinding voltooid …. Aan het testen." Ongeveer elke seconde verzendt de SX762 data, maar het lampje van de Speedtouch knippert hoogstens 1x in de 10 sec. De SX762 blijft testen, er komt geen verbinding met internet. Ik heb DNS ingesteld op [i:1d6ed60a82]dyn[/i:1d6ed60a82], niet dat dat enig verschil maakt, en NAT aan (maakt ook niets uit). Mijn bedrade netwerk werkt goed. Wie helpt?
  • Heb je wel een lan poort gebruikt ipv de wan poort? DHCP uitgezet? Ga ook even na, of beide apparaten niet hetzelfde IP gebruiken.
  • [quote:0773e88d96="gerben"]Heb je wel een lan poort gebruikt ipv de wan poort? DHCP uitgezet? Ga ook even na, of beide apparaten niet hetzelfde IP gebruiken.[/quote:0773e88d96] Natuurlijk! Voor de SX762 is dat LAN-poort 4. Je moet hem dan instellen op Ethernet i.p.v. ADSL. Er kans dus onmogelijk sprake zijn van een zelfde IP-adres, want de SX762 moet een lease aanvragen via de Speedtouch. De SX762 kent ook een nummer voor een virtueel LAN (VLAN) en dat staat ingesteld op 4. Misschien heeft dat er iets mee te maken. Ik heb van de provider (Tele2) een dynamisch IP-adres. Normaal heb ik een switch achter de Speedtouch hangen en daarmee kan ik met 2 computers, Windows en Linux, op internet werken (met elk een eigen IP!) Op de SX762 heb ik de nieuwste firmware geïnstalleerd, daarvóór was het helemaal huilen.
  • Aangezien je 'm niet als router kan gebruiken, maar alleen als veredelde switch, moet je de sx vast IP geven en DHCP uit op deze.
    Gebruik IP 10.0.0.149 (de speedtouch's 510i dhcp deelt uit vanaf 10.0.0.150) Op deze wijze werkt de sx als switch voor bedraade pc's en als gateway voor draadloze clienten.
  • Ik neem aan dat Siemens niet liegt. In de handleiding staat duidelijk dat je hem als router kan gebruiken en dat blijkt ook uit de instellingsmogelijkheden. De Speedtouch 'deelt uit' vanaf 10.0.0.1 (onbelangrijk detail). Ik heb heel wat mensen horen klagen dat ze die niet aan de praat krijgen met DHCP, mij lukte het ook niet. De standaardinstelling is dan ook: DHCP uit. Dan geeft hij het IP-adres dus 'recht' door aan de SX. Bij een neef van mij (helaas geruime tijd niet te bereiken) werkt de SX als een speer als router achter zijn kabelmodem. Ik kan dan ook niet naar zijn instellingen vragen. Voorlopig begrijp ik even niet dat hij het bij mij niet wil doen.
  • De router functie is ALLEEN beschikbaar als je de sx dus aan het adsl lijntje/rj11 poortje (WAN) knoopt (dat gaat nu dus niet omdat de 510i al internet verzorgt). De bridge functie (rechtdoor uitdelen zoals jij dat noemt) werkt ook alleen als de adsl poort wordt gebruikt, dan pas kun je kiezen tussen bridge of (NAT) router mode.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.