Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Is Wireless router alleen gebruikt als router veilig?

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik heb een Linksys Wireless-G broadband router (WRT54G). Indien ik deze gebruik alleen als router [dus niet wireless, maar alleen met kabels verbonden met een netwerkkaart en zonder encryptie], is dit dan veilig tegen piraterij?
 • Als wifi aan staat en niet beveiligd is, is het netwerk natuurlijk niet veilig. Zet het wifi gedeelte uit (radio off), dan kan er nooit via wifi ingebroken worden.
 • [quote:c099660d35="gerben"]Zet het wifi gedeelte uit (radio off)[/quote:c099660d35]
  Wellicht een simplistische vraag, maar is daar een knop voor, of gaat dat via een instelling van een programma? Ik kan mij niet herinneren een dergelijke mogelijkheid gezien te hebben.
 • Dat zit in de instellingen van de router. Veelal te bereiken via een webpagina.
 • Voor de wrt54g is dat (default) 192.168.1.1 Dan wachtwoord admin
  Daarna Wireless en bij "mode" deze op disabled zetten.
 • [quote:a176a19e69="peterkramer"]Voor de wrt54g is dat (default) 192.168.1.1 Dan wachtwoord admin[/quote:a176a19e69]
  Probleem, ik heb geen username en password aangegeven. Deze computer wordt alleen door mij gebruikt. Ook kan ik mij niet herinneren ooit een dergelijke beveiliging voor de router te hebben aangebracht.
  Is er ook een mechanische manier? Of moet ik eerst een username en password instellen?
 • Een linksys router is standaard "beveiligd" met het wachtwoord "admin". Zodra je naar http://192.168.1.1 gaat (als dat het standaard IP van je router is), word je gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord. Laat vakje gebruikersnaam leeg en vul bij wachtwoord "admin" in. Je komt nu op de webpagina van je router waar ergens de optie zit om het wireless gedeelte uit te schakelen.
 • In de balk van username staat een hoofdje dat niet te verwijderen is. Indien ik admin als password geef krijg ik "401 Unauthorized. Authorization required".
 • Mogelijk is het wachtwoord al veranderd. Iha hebben alle routers een wachtwoord beveiliging (soms met gebruikersnaam, zoals de Linksys). In de routers die ik tot nu toe zelf heb ingesteld, stond deze informatie gewoon in de bijgeleverde handleiding (op papier of op CD).
  Bijna altijd staat er dan ook in de handleiding bij dat wordt aangeraden om het wachtwoord te veranderen, want ja, iedereen zou er anders op kunnen komen. Bij linksys is de gebruikersnaam/wachtwoord iha admin/admin, bij mijn ZyXEL is het admin/1234
  Iha moet een router gereset worden om het wachtwoord te wissen. Hierbij gaan dan wel alle bestaande instellingen verloren.
 • Reset knop gevonden en na reset Wifi kunnen uitschakelen. Dank voor hulp.

  Ik heb nu twee computers aan de router hangen. Lijkt of het wel een vertragend effekt heeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.