Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Snelheid over FTP kabel via router

Anoniem
Ramonster73
7 antwoorden
 • Ik maak met een Cat5e FTP kabel verbinding met mijn Linksys WRT54GS router en ga zo naar mijn multimedia HDD.
  Is het normaal dat ik maximum 5MB/s haal?
  Kan ik misschien iets instellen aan mijn router om de snelheid te verhogen?
  Ik lees namelijk dat Cat 5e tot 150 Mb/s (18,75MB/s) kan halen

  Afstand van pc naar router is 20m en van router naar mmHDD 8m.
 • Ligt ook aan de gebruikte snelheid op het netwerk. Die is waarschijnlijk 100Mbps (12.5MBps). Gaat nog wat overhead af. Maar 5Mbps lijkt me wel weinig. Zitten er nog andere apparaten of pc's op het netwerk?
 • Hoe lang zijn de kabels?

  Als je netwerkkabels langs netstroomkabels liggen zal ook je snelheid afnemen door storingen en inductie in de kabels.

  Verder zal je de theoretische snelheid van 12,5 Mbps nooit halen, maar als je kabels onder de 20 mtr zijn zal toch met gemak een snelheid van 10 MBps moeten halen.

  Maar ook de netwerkkaart speelt hierbij een rol want goedkopere LAN kaarten of onboard kaarten met b.v. een Realtek chip zullen dit niet gaan halen, maar zo'n 6 a 8 Mbps is dan echt de max.

  Als je Intel of 3COM lan kaarten hebt is je netwerksnelheid beter dan met LAN kaarten die een Realtek of andere gelijkwaardige chip hebben.

  p.s.
  Het is geen FTP kabel maar een UTP kabel.
 • [quote:67a52af920="gerben"]Ligt ook aan de gebruikte snelheid op het netwerk. Die is waarschijnlijk 100Mbps (12.5MBps). Gaat nog wat overhead af. Maar 5Mbps lijkt me wel weinig. Zitten er nog andere apparaten of pc's op het netwerk?[/quote:67a52af920]

  Neen, geen andere pc's of apparaten. Enkel draadloze verbindingen.

  [quote:67a52af920="Maxstar"]Maar ook de netwerkkaart speelt hierbij een rol want goedkopere LAN kaarten of onboard kaarten met b.v. een Realtek chip zullen dit niet gaan halen, maar zo'n 6 a 8 Mbps is dan echt de max.
  [/quote:67a52af920]

  Ik heb een Realtek kaart
 • Dan is de Realtek kaart toch de bottleneck denk want dit zijn namelijk niet echt "beste" c.q. snelste netwerkkaarten.

  Ik haal met een Realtek onboard netwerkkaart over een gigabit 1000 MBps netwerk maar een max snelheid van 21Mbps terwijl mijn Intel PRO 1000 GT 96MBps doorvoert.

  Aan je router valt niets in te stellen, maar als je een hogere snelheid wilt op je netwerk kan je de router uplinken aan een gigabit switch en hier de computers aanhangen met gigabit kaarten met bijvoorbeeld LAN kaarten met de volgende chipset (Intel® 82541PI)
 • Ik heb nu eens mijn onboard lan gebruikt, maar dit geeft geen verandering.
  Moederbord nvidia ms-7350.
 • Staat de Linksys WRT54GS router soms op 10MB ipv 100 MB… dat zou een hoop verklaren…. of staat er per ongeluk een bandbreedte regeling aan (QOS of zo).
  Experimenteer anders een met de settings bij advanced v/d netwerk kaart… auto/ 100 MB full duplex / 100 MB half duplex….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.