Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

aankoop van een switch of iets dergelijks

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • Ik wil een bekabeld netwerk opbouwen. Ik heb een wirelessrouter (die op bovenverdiep staat en gebruik voor laptop) en ik heb een ps3 (die beneden staat en vlak bij de telenetmodem) die niet bekabeld met de router verbonden kan worden omdat de router bovenstaat.
  Boven heb ik 2 pc's en staan die staan in verbinding met de router en de ps3 is draadloos verbonden met de router. Maar verbinding is niet 100%. Ik heb 1 kabel die van de modem beneden naar de router boven gaat.

  Ik kan natuurlijk de router beneden zetten maar dan kan ik geen kabelverbinding meer leggen tussen de router beneden en de 2 pc's boven. Ik kom dan 1 kabel tekort. Anders moet ik een 2de kabel doorheen het huis laten trekken en dat is teveel van het goede.

  Daarom is mijn voorstel. De router toch beneden te zetten. en een switch te zetten tussen de 2 pc's boven. Is dat een goed voorstel (gemakkelijk te installeren?) of zijn er betere oplossingen. Een switch is namelijk weer een apparaatje erbij en als ik een nas wil kopen, komt er weer een kastje bij, en dus weer een stopcontact er bij en kabels,enzovoorts
  Dank u alvast
 • De router moet sowieso als eerste na het modem. In jouw geval dus beneden. Boven kun je dan een 5-poorts switchje neerzetten.

  Als alternatief kun je beneden een bedrade router/switch neerzetten, óf een extra wireless router erbij nemen. In het "tweede" apparaat moet dan de dhcp uit staan, en alleen lan poorten gebruiken.
 • ik had gedacht aan deze.
  Is deze ok? https://www.hiq24.de/xtc/popup_image.php/pID/10199/imgID/0

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.