Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

SX762 (ADSL!Totaal) Bestandsserver

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb van mijn SX762 een bestandsserver gemaakt. een fat32 2TB grote harde schijf eraan gehaakt met de USB aansluiting en alles ingesteld.

  Echter, als ik ergens (maakt niet uit waar) verbinding met het ding wil maken. (Hij staat gewoon als Netwerklocatie (SX762) bij "Netwerk";). Krijg ik nergens de optie om een gebruikersnaam/wachtwoord in te geven, terwijl ik dat wel nodig heb. Want anders heb ik geen admin rechten op de schijf.

  [b:9d8c073705]Kan iemand me vertellen hoe ik in Windows Verkenner kan connecten met de schijf met gebruikersnaam en wachtwoord? (Liefst onthouden :))[/b:9d8c073705]

  Torr..
 • Eerst dat ding eens formateren in NTFS?
 • "Dat ding" kan ik niet zomaar formatteren naar NTFS, want daar kan de router (de SX762) niet mee overweg. Het moet dus wel FAT 32 zijn.

  Dat werkt ook prima aan een PC, en het werkte ook heel even op de SX, ik kan ook gewoon in alle mappen bladeren via de interface van de SX,

  eigenlijk is mijn vraag gewoon:
  [b:686a395f75]Hoe kan ik bij een netwerklocatie een vast wachtwoord/gebruikersnaam instellen[/b:686a395f75]
 • Gebruikers en rechten kun je ook in de router instellen (twee handelingen).
 • Weet ik gerben, en die zijn ook goed ingesteld. Je kan echter niet instellen dat iedereen (anoniem) schrijfrechten heeft.

  Dus moet ik een wachtwoord invullen… Dat lukte eerste keer wel, en toen kon ik ook schrijven naar de schijf, maar nu logt windows me steeds anoniem in..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.