Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Eigen server opzetten

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik weet zeker of ik hier op de goede plek zit voor deze vraag, maar het ook weer over de instellingen van mijn router.

  Ik wil een eigen server opzetten, en vanaf school wat bestanden die thuis op de pc staan zien. Ik heb de nieuwste versie van apache draaien. Het probleem is dat ik niet weet hoe ik bij deze pc moet komen.

  We hebben een router (waar mijn pc dus op is aangesloten) met IP-adres 84.27.84.174 en intern zijn de IP-adressen 192.168.x (met x van 1 t/m 4, nummer 1 is de router zelf, nummer 3 ben ik). Het IP-adres van de school is 217.166.48.130. Als ik op school mijn externe IP-adres intyp kom ik bij mijn router uit, maar ik wil bij mijn eigen pc uitkomen. Ik weet niet hoe dit moet.

  Ik heb op mijn router iets gevonden dat het misschien is, maar weet niet wat ik hier in moet vullen:

  "
  Firewall > Virtual servers

  This function will allow you to route external (Internet) calls for services such as a web server (port 80), FTP server (Port 21), or other applications through your Router to your internal network. More Info

  Enable - Description - Inbound port - Type - Private IP address - Private port
  "
  Ik heb dus geen idee wat ik hier allemaal in moet vullen. Bij type kan ik kiezen tussen TCP en UDP.

  Ik heb (volgens mij) deze router:
  http://www.belkin.com/uk/support/product/?lid=enu&pid=F5D7230uk4&scid=282

  Misschien is dit handig:
  C:\Documents and Settings\Stijn>ipconfig
  Windows IP-configuratie

  Ethernet-adapter LAN-verbinding:
  Status van medium . . . . . . . . : medium ontkoppeld
  Ethernet-adapter Draadloze netwerkverbinding 3:
  Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel: Belkin
  IP-adres. . . . . . . . . . . . . : 192.168.2.3
  Subnetmasker. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
  Standaardgateway. . . . . . . . . : 192.168.2.1

  Alvast bedankt!
 • je zegt dat je een eigen server op wilt zetten. ik neem aan dat je een webserver bedoelt omdat je apache noemt. maar voor het doel (je wilt bij bestanden komen op je pc) is een webserver niet de meest voor de hand liggende. beter ben je af met een ftp server.

  zet hiertoe poort 21 open naar je interne ip adres. 192.168.2.3. In je router vul je dus in: poort 21 gaat naar bovenstaand ipadres. als het goed is is poort 21 TCP.

  voor je doel kan je ook een webserver gebruiken, maar dat is een klein beetje omslachtig voor file-sharing. je hebt overigens wel kans dat poort 21 is geblokt vanuit school.
 • Ik was niet duidelijk. Ik wil de php-bestanden die thuis staan op school testen.
 • je bedoelt dat je een php website hebt gemaakt en je wilt gewoon kijken of die goed draait voor de buitenwereld en dat is dan toevallig school?
 • Omslachtig, je hoeft niet speciaal naar school om dat te testen hoor. Je kunt php sites ook gewoon thuis testen. Het is wel vaak leerzaam om een site op een totaal ander systeem eens te testen maar de basics werken overal en altijd.

  Als je een webserver draait moet poort 80 geforward in je router naar het internet ip adres van je "home server".

  Dat is niet moeilijk om te doen. Er zijn veel mensen die servertjes thuis draaien, google maar eens op port forwarding als je er niet uitkomt.
 • Het is gelukt :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.