Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Laptop en draadloos internet van UPC: een ramp!

Anoniem
derkdejong
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb gisteren een nieuwe laptop gekocht bij de Media Markt. Een Fujitsu Siemens Amilo Notebook Pi 3525. Mooie laptop, en bedoeld voor gewoon thuisgebruik. Prima ervoor dus. Uiteraard willen we graag internet erop. Bij de Media Markt vertelden ze mij dat er gewoon netwerkadapters (?? Of netwerkkaarten??) in zaten voor draadloos internet. Geweldig, dacht ik.

  Nu heb ik ook thuis een draadloos netwerk van UPC. Toen we deze installeerden ontstonden er al allerlei problemen (jaa, ik ben niet zo handig met internet enzo) en hebben we een monteur moeten laten komen. Uiteindelijk werkte alles goed. Laatst heb ik een Wii gekocht. Deze herkende zonder enige problemen het netwerk en ik hoefde alleen maar de netwerksleutel in te voeren en klaar. De Wii was verbonden met het internet.

  Nu probeerde ik gisteren die nieuwe laptop te verbinden met het internet. Maar dat lukte helemaal niet. Ik heb echt alles al geprobeerd. Ik heb de netwerkadapters al meerdere keren uit- en ingeschakeld. Ik heb geprobeerd handmatig verbinding met het netwerk te maken. Niks werkt. Hij kan het netwerk niet eens detecteren. Ik heb netwerkdetectie uiteraard aangezet (en ook bij de firewall geaccepteerd). Het lukt me echt niet, helaas.

  Als ik bijvoorbeeld diagnose en herstel doe (of in het venster ''verbinding met een netwerk maken'' kies voor ''Waarom kunnen er geen netwerken worden gevonden?'' krijg ik te horen: ''Verbindingsmogelijkheden voor draadloze netwerken inschakelen''. Oke, ik begrijp dat de verbindingsmogelijkheden dus uit staan. Maar, de netwerkadapters zijn toch ingeschakeld? Als ik op dit klik gaat de laptop de verbindingsmogelijkheden inschakelen (of repareren). Maar dan ineens staat er weer: ''Er is geprobeerd te repareren maar er bestaat nog steeds een probleem. Op deze computer is de verbindingsmogelijkheid voor draadloze netwerken uitgeschakeld''.

  Zou iemand mij kunnen helpen? Alvast heel erg bedankt. Ik heb er vanacht een slapeloze nacht van gehad.


  groetjes,

  Teun
 • Op de site vasn UPC staat een duidelijke uitleg wat je aan je probleem moet doen om het te verhelpen.De laptop moet zo wie zo zelf een draadloosnetwerk kunnen vinden.
 • zit het niet gewoon in de hardware schakeling wlan aan/uit onder fn-toets+f1?
  brandt het wlan lampje (als ik het goed zie in de handleiding rechts aan de voorkant) blauw?
  als dat niet brandt kan je proberen wat je wilt en klooien met de netadapters tot je een ons weegt….
  kijk je handleiding er eens op na!
 • Harstikke bedankt voor jullie reacties:).

  Het probleem is ondertussen opgelost!

  Bedankt:)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.