Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Centraal netwerk aanleggen

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb geen idee hoe ik dit ga uitleggen, maar ga het toch proberen :wink:.
  Ik heb thuis 5 pc's via een netwerk met elkaar in verbinding staan. Het probleem is alleen dat als ik bestanden in mijn documentenmap neer ze, dat ze als het ware niet op de andere computers verschijnen. Ik snap dat je daat een server voor nodig hebt, (Die heb ik ook) maar weet ik alleen niet hoe ik deze moet onfigureren. Op dit moment ben ik bezig geweest met Active Domainen, maar dit is niet echt wat ik zoek, Omdat alle gebruikersbestanden toch nog worden opgeslagen op de locale HD.

  Bestaat er een manier om het zo te krijgen dat iedere gebruiker over het hele netwerk (alle computers) een eigen omgeving krijgt?

  Ik hoop dat jullie hier een beetje wegwijs uit kunnen worden. Vragen kunnen natuurlijk altijd gesteld worden. Alvast bedankt,

  Dylan.
 • Gewoon de map deelbaar maken, waar ze in staan. Elke pc in het netwerk is ook server.
 • Tja als je veel geld wilt uitgeven aan dure server componenten (700 euro voor een licentie + bijkomende user calls en natuurlijk tijd investeren in het op orde brengen van beveiliging, kennis opdoen van de werking, etc) :

  - Maak AD aan met daarin je gebruikers.
  - Maak per gebruiker een homedirectory op het netwerk aan
  - Laat gebruikers data opslaan in hun home directory.
  - Investeer in een boek of cursus (MSCA training..?) en zorg dat je de boel op orde hebt, zodat je spul niet misbruikt word door kwaadwillenden.


  Goedkope en eenvoudigere oplossing :
  Zet centraal een NAS neer.., kost je maar 300 tot 400 euro en bespaard een berg stroom :). Mik alle bestanden op je NAS en maak op je pc gewoon een mapping aan naar het NAS. Helaas ontbeerd het je hier wel aan centraal user beheer, maar is een stuk goedkoper.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.