Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Advies 3 computers, KVM, HDMI, sound

Anoniem
LabRat
2 antwoorden
 • Ik ben al een tijdje op zoek naar een oplossing voor de beoogde uitbreiding van m'n huidige opstelling.

  Mijn [b:845acb066a]huidige 2 computers[/b:845acb066a] hebben een Socket A moederbord met S/PDIF, 5.1 sound en AGP 8x sloten.

  Mijn [b:845acb066a]beoogde computer[/b:845acb066a], bedoeld als Windows Home Server en media center heeft waarschijnlijk dit moederbord met DVI,VGA en HDMI aansluitingen + tot 7.1 sound.

  Mijn beoogde monitor heeft HDMI en DVI ingang (En HDCP compliant).

  Deze computers wil ik graag aansluiten op een KVM switch met sowieso PS/2 aansluiting voor m'n draadloze toetsenbord & muis en HDCP compliance zodat ik Full HD vanaf m'n media center en computers door kan geven naar die monitor.
  Wat voor KVM switches zijn hiervoor geschikt? Ik zie door de bomen het bos niet meer inmiddels :oops:

  Daarnaast ben ik op zoek naar een manier om het geluid van alle 3 de computers [b:845acb066a]afzonderlijk[/b:845acb066a] van de KVM switch te switchen naar m'n Creative T6060 5.1 set.
  Zou dit het beste via m'n S/PDIF aansluitingen kunnen of via de gewone 3,5" aansluitingen? En hoe gaat dat dan in z'n werk met dat nieuwe moederbord waar geen S/PDIF op zit?

  (Als ik nieuwe videokaarten voor HDCP voor m'n 2 Socket A pc's moet kopen is dit geen probleem.)

  Het is nogal een groot verhaal, dus als er iets onduidelijk is, dan hoor ik het graag :)
 • Ik heb een tijdje geleden ook gekeken naar een KVM switch. Ik zocht een switch met DVI ingangen, omdat beide pc's een videokaart hebben met DVI uitgang. Ik kwam al gauw tot de conclusie dat een goede switch voor mij te duur (lees meer dan 100 euro) is.

  Ik heb voor de tweede pc een draadloos toetsenbord en muis gehaald. Daarnaast beide pc's aangesloten op mijn Samsung monitor. Mijn hoofd pc aangesloten middels DVI en de andere op de VGA ingang. Koste mij totaal nog geen 30 euro. Geluid loopt digitaal (SPDIF) via mijn Pioneer VS-516K receiver.

  Zie hier een lijst met KVM switches bij Azerty.

  Als je beoogde monitor een DVI en HDMI aansluiting heeft en je kunt switchen tussen beide dan kun je al twee pc's aansluiten. Dan zou ik de derde pc gewoon apart houden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.