Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

speedtouch modem en linksys router

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo,

  Wij hebben hier tuis een modemrouter van speedtouch staan. Nu willen we omdat deze geen draadloos netwerk kan geven, hier een router van linksys op aansluiten. Helaas lukt het niet om dit werkend te krijgen. Ik kan op een computer via de lynksis router internetten en op de andere 3 die ik erop aansluit niet. Het probleem zit hem er denk ik in dat beide routers dhcp gebruiken, kan dit? Zo ja hoe kan ik dit oplossen? Heeft iemand anders nog suggesties?

  Alvast bedankt
 • Zet de dhcp in de linksys uit. Als beide apparaten hetzelfde ip hebben, moet je dat van de linksys ook wijzigen. Daarna alles opnieuw opstarten, en het zou moeten werken. Als je voor de linksys nog pc's hebt aangesloten, verbind dan de speedtouch met een LAN poort van de linksys, dus dan niet de WAN poort gebruiken.
 • kijk eens hier

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=198087

  heb je de meeste problemen al opgelost
 • Wat meestal wordt vergeten is dat de tweede router niet dezelfde adresreeks kan hebben als de eerste. Dus: als de speedtouch als LAN reeks 192.168.1.x heeft, moet de linksys aan de WAN kant verbonden zijn met de speedtouch en een 192.168.1.x adres hebben en aan de LAN zijde b.v. een 192.168.2.x reeks ingesteld hebben, anders krijg je nimmer verbinding via de linksys.
 • ruud kijk eens in de gelinkte topic

  is wel mogelijk als je de 2e router in brigde mode zet en niet de wan poort gebruikt
 • Bovendien treedt dat probleem gewoon niet op, als je de dhcp server uitzet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.